MEDICINA

Most érik a legfinomabb gyógyerejű magyar gyümölcs! Élj 120 évig!

Fantasztikusan finom, isteni a lekvárja, és elképesztő erővel védi a szervezetet a legrettegettebb betegséggel szemben. Ez a csodagyümölcs nem más, mint a sárgabarack. Egyél minél többet belőle, meghosszabbítja az életed!

A sárgabarack nem véletlenül az egyik legkedveltebb magyar gyümölcs, nemcsak finom, de elképesztő erővel gyógyítja a szervezetet.

Te is élhetsz úgy, mint a Himalája egyik eldugott völgyében lakó hunzák, akik 120 évig élnek, szinte sohasem betegek, és egyetlen tumoros esetet sem találtak még náluk. Az őket vizsgáló kutatók szerint, mindennek az egyik fő oka, hogy egész évben rengeteg sárgabarackot esznek. Nyáron frissen, a köztes időszakban pedig aszalva. Sőt, a gyümölcs magját sem dobják a szemétbe, inkább kisajtolják az olaját, mely rendkívül gazdag B17 vitaminban.

Nálunk most érik e csodás, gyógyhatású gyümölcs, úgyhogy igyekezz belőle minél többször frissen fogyasztani, de természetesen lekvárnak is érdemes eltenni belőle.

A sárgabarack gyógyhatásai:

1. Jó a szemnek

Gazdag A-vitamin és béta karotin tartalma erősíti a szemidegeket,  már napi 2-3 szem elfogyasztása megvéd az időskori látásromlástól.

2. Gazdag antioxidánsokban

A fán beérett sárgabarack antioxidáns tartalma a belek és az emésztőrendszer méregtelenítésével segít a szabad gyökök elleni küzdelemben, ezzel erősíti az immunrendszert.

3. Remekül gyorsítja az emésztést

Vízben oldódó rostanyaga serkenti az emésztést, akadályozza a székrekedést és az egyéb bélrendszeri problémák kialakulását. Remek diétás gyümölcs.

5. Védi a szívet

Csupán fél csésze sárgabarack elfogyasztásával csökkentheted a rossz koleszterin szinted, növelheted a jó koleszterint, ezzel támogatva a szívműködést. Antioxidáns-, kálium- és rostanyag tartalma normalizálja a szív és érrendszert.  A vérnyomást ideális szinten tartja, ezzel megakadályozza az agyvérzést.

6. Vas

Lassan felszívódó vastartalma véd a vérszegénységtől. Nem leszel fáradt, koncentrálóképességed nő.

7. Rákmegelőző hatás

Gazdag antioxidáns tartalma megakadályozza a káros sejtosztódást a testben. Fogyaszd el a magját is: a benne lévő B17-vitamin mellékhatás nélkül küzdi le a rákos sejteket. Még a tüdő-, a nyelőcső- és a gégerák ellen is hatásos.

8. Bőröd szépségének őre

A sárgabarackban lévő antioxidánsok és az A-, és C-vitamin lassítja a bőr öregedését, gyorsítja az elhalt bőrsejtek pótlását új, fiatal bőrsejtekkel. Megújítja a bőrrétegeket és meggátolja a finom ráncok kialakulását.

9. Erősíti a csontokat

Gazdag kalcium és káliumtartalma erősíti a csontot, ezzel véd a csontritkulástól. A kálium biztosítja, hogy a kalcium beépüljön a csontba, és a csontban meglévő kalciumot ne veszítsd el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?