MEDICINA

Kelet-nyugat, könnycsepp és társai: valójában 9 féle női mell létezik

Nézd meg, te vajon melyik típusba tartozol!
címkék:
  • Szerző:

Ahány nő, annyi féle mellforma létezik, arról nem is beszélve, hogy az évek múlásával folyamatosan változik. Egy fehérneműgyártásra szakosodott cég viszont 9 típusú mellformát határozott meg abból a célból, hogy megkönnyítsék vásárlóik számára a megfelelő melltartó kiválasztását. Ha szeretnéd megtudni, hogy a tiéd melyik kategóriába tartozik, olvasd el figyelmesen a leírásokat!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

mellforma

Fotó: Pixabay.com

Aszimmetrikus

Aszimmetrikus mellek esetében az egyik mell nagyobb, mint a másik, de ez a legtöbb esetben alig észrevehető. Kisebb százalékban fordul elő, hogy az eltérés jobban látható. Általában ritka az aszimmetria a test két oldalán és az arcon is, ezért természetes, hogy a mellek formája sem tökéletesen egyforma.

Atletikus

Az atletikus mell széles, és mivel több izomszövet van benne, mint emlőszövet, ezért laposabb is. Nevével ellentétben nemcsak sportolóknak van ilyen cicijük, örökletes tényezők is közrejátszanak.

Harang

A harang alakú mell felül keskenyebb, lefelé haladva pedig szépen kikerekedik, így egy szép, harang alakot formáz meg. Általában a nagyobb kosármérettel rendelkező hölgyek körében gyakori.

különböző mell

Fotó: shutterstock

Kelet-nyugat

A kelet-nyugat típusú mellek távol ülnek egymástól, így viszonylag szabadon hagyják a mellkasod közepét. A mellbimbók sem előre néznek, hanem inkább kifelé, jobbra és balra, vagy úgy is mondhatjuk, hogy keletre és nyugatra.

Laza

Ha laza típusú a melled, akkor a mellszövet általában lazább és puha szerkezetű, ezért kicsit nyúltabb a formája, a mellbimbók pedig lefelé mutatnak.

Kerek

A kerek mellek szimmetrikusak és szabályosak, ami azt jelenti, hogy felül és alul egyaránt teltek. Szerencsés forma, mert a melltartó viselése sem fontos, hiszen nagyon jó tartása van a cicidnek.

Oldalazó

Az oldalazó mellek könnyen összetéveszthetők a kelet-nyugattal, mivel mindkettő kicsit távol ül egymástól, de ebben az esetben a mellbimbók előrébb mutatnak, és a mellek kicsit teltebbek, kerekebbek.

Karcsú

A karcsú típusú mellek általában vékonyabbak és hosszabbak, és inkább ovális formájúak, mint kerekdedek. A mellbimbók nem előre, hanem inkább lefele néznek.

Könnycsepp

A könnycsepp alakú cicik a kerek mellek és a harang alakú mellek keverékei. Felül kicsit laposabbak, de alul szép kerekek és teltek.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?