MEDICINA

Kórházba is kerülhetsz, ha túl szűk a farmerod! Ez nem vicc!

A skinny farmer alapdarabnak számít. Pedig veszélyes is lehet: elszorítja a láb vérkeringését, ráadásul előfordulhat, hogy pont attól hízol, hogy ilyet viselsz.
címkék:

A skinny farmer szinte minden nő szekrényében ott lapul. Szeretjük, mert a legegyszerűbb összeállítást is dögössé teszi. Ám a legújabb kutatások szerint, nem árt vele vigyázni, mert számos egészségügyi problémát is okozhat.

Vigyázz, hizlal!

A skinny farmer egyik legjobb tulajdonsága, hogy ott is kicsit összetart, ahol egyébként kissé lazább lennél. Mivel segít leplezni a túlsúlyt, abba a hamis biztonságérzetbe ringat, hogy nem kell sem edzened, hiszen anélkül is jól nézel ki. Ráadásul a szűk farmer, miközben megtartja a feneket és a combot, az izmok munkájából is átvesz valamennyit, vagyis azok pihenhetnek, lazulhatnak kedvükre.

Az eredmény: gyenge izmok, laza has, úszógumi, narancsbőrös combok, és túlsúly, amivel nem törődtél.

Ha pedig felszedsz egy kicsit, a farmer idővel kitágul, vagyis egy bizonyos határig észre sem veszed, hogy gyűlnek a kilók.

Elszorítja az idegeket és izmokat!

A skinny farmer a has, a csípő, a térd és a boka körül válik különösen szorossá, ami, ha sokáig viseled, feszültséget okoz ezeken a területeken. A sportolók egyébként épp a teljesítményük javítása és az izmok támogatása céljából viselnek szűk ruházatot, de az ilyen high-tech sportruhák nem egyszerűen csak szorítanak, hanem célzottan, épp a megfelelő helyen segítik az izmok munkáját. Ha viszont a szűk farmerben guggolsz sokáig (például a gyerekeddel játszol a homokozóban), a nem erre tervezett ruhadarab elszoríthatja a lábad idegeit és izmait.

Az irodában a legveszélyesebb!

A hosszú üldögélés sem kedvező, ugyanez történhet, ha az irodában töltöd a napod. Egy szűk farmeres nap után már érezheted, hogy a vér feltolul a térdednél. Ez az úgynevezett compartment- vagy rekesz-szindróma, amely vérzést és duzzanatot idézhet elő egy, az izmok által bezárt térben. 

Kórház lett a vége.....

Egy 35 éves ausztrál nő, aki költözködés miatt több órán keresztül guggolva válogatta a ruhákat egy szerkrény előtt, kórházba is került emiatt a tünetegyüttes miatt: úgy elzsibbadt a lába, hogy végül már fel sem tudott kelni, négy napig kapott infúziót és gyógyszereket, mire újra lábra állta. A rossz keringés persze ritkán okoz ilyen súlyos tüneteket - enyhébb esetben egyszerűen rontja a narancsbőrös területek állapotát!

Épp ezért mozogj minél többet, ülés közben is állj fel időnként, és sétálj egy keveset, hogy a vérkeringés felélénküljön a lábadban.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?