MEDICINA

Kiderült, kik azok a nők, akik tényleg tovább élnek! Változtass te is!

A nők tovább élnek, ha természet veszi őket körül. Egy amerikai kutatás bebizonyította, hogy nőként jól teszed, ha minél több növénnyel veszed körül magad.
címkék:
  • Szerző: A

Álmodj nyugodt életet egy erdő közepén és meglátod, hogy csökkenni fog a stressz az életedben és tovább fogsz élni. Egy amerikai tanulmány szerint azon nők, akiket az otthonukban növények vesznek körül egészségesebbek, mint azok, akiket nem vesz körül zöld.

A Harvard T. H. Chan Közegészségügyi Iskola (School of Public Health) és a bostoni Brigham and Women's Hospital közös kutatása során 2000 és 2008 között 108 630 nőt vizsgáltak az Egyesült Államokban.

Megállapították, hogy azoknál a nőknél, akik zöldebb környezetben éltek ritkábban (34 %-kal) fordultak elő légzéssel kapcsolatos halálesetek és 13 %-kal alacsonyabb volt náluk a rákos megbetegedések száma is.

Mi a kapcsolat a növényzet és a halálozás között?

A zöld, természetes környezetben a légszennyezés, zaj és a nagy meleg káros egészségügyi hatásait kevésbé élték meg az érintettek. A több növényzet nagyobb fizikai aktivitást és társadalmi kapcsolatokat, így alacsonyabb stressz szintet feltételezett.

A kutatókat is meglepte az összefüggés a zöld terület és az alacsonyabb halálozási arány között. Azzal magyarázzák mindezt, hogy ha a nők több fát látnak maguk körül, mérhetően alacsonyabb lesz a depresszió iránti hajlamuk és jobb lesz a mentális egészségük.

Ültess tehát minél több fát magad köré!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?