MEDICINA

Jön a hidegfront: teljes a készültség a szülészeteken!

Front idején születik a legtöbb kisbaba, mert a várandósok különösen érzékenyek az időjárás-változásokra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kilencedik hónapban járó kismamák legalább annyira kíváncsiak az időjárásjelentésre, mint a rendezvényszervezők, hiszen tudják és érzik, hogy a testükre nagyobb hatással vannak a frontok.
Ezt természetesen a szülőszobákon dolgozó szakemberek is megerősítik:

A kismamák a légköri változásokra, hideg- és melegfrontokra erősebben reagálnak – mondja Dr. Szőczei Beáta szülész-nőgyógyász. – Ez tapasztalati tény, tudományos magyarázata nincs, de ettől még mindenki tisztában van vele, hogy nagyobb lesz a forgalom a szülészeteken.

„A légköri nyomásváltozástól sok kismamának folyik el a magzatvize és indul be a szülés. Aki pár nappal túlhordta már a kisbabáját, az alig várja, hogy jöjjön a front.” – meséli Czemmel Franciska, a Róbert Károly Magánkórház vezető szülésznője.
Külön nem készülnek rá, de pontosan tudják, hogy nem nagyon fognak aludni az éjszaka:

Már ma éjjel is született három kisbaba nálunk, pedig ez egy viszonylag kicsi és nyugodt osztály. Általában naponta két szülést vezetünk, ilyenkor viszont ötöt.

 

Persze a nagyobb kórházakban, ahol naponta akár 30 baba is megszületik, ilyenkor zsúfoltak a szülőszobák és gyakori, hogy a kismamák a folyosón vajúdnak, mert nincs máshol hely.

Figyeljenek tehát a várandósokra, aki pedig már nagyon várja a kisbabáját, az pakolja össze a táskáját, hátha hirtelen indulni kell a kórházba!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?