MEDICINA

Jól akarsz érettségizni? Pödörd a füled!

Úgy érzed, darabokra hullasz a vizsgabizottság előtt? Ne pánikolj, segítünk! Mutatunk egy trükköt, próbáld ki és 2 perc alatt összeszedett leszel!
címkék:

Így leszel koncentrált érettségi előtt!

Kötelező!

Elengedhetetlenül fontos, hogy a tested ellásd üzemanyaggal, ezért a vizsga napján legalább pár falatot reggelizz, és mindenképpen igyál elegendő folyadékot – ez tehát az alap. Közvetlenül a vizsga előtt mentálisan kell összeszedetté válnod, ehhez mutatunk egy szuper trükköt. A kétperces gyakorlatot akár az iskolában is elvégezheted.

 

Vedd kezelésbe a füledet!

  1. Jobb és balkezeddel egyszerre fogd meg a két füledet úgy, hogy hüvelykujjad a fülkagyló hátsó felén támaszkodjon, másik négy ujjad elöl legyen. 
  2. Hüvelykujjaddal viszonylag erős húzómozdulatot alkalmazva pöndögesd kifelé a füledet, vagyis bentről kifelé haladva simítsd el fülkagylód a széleken. Szépen menj végig a fül teljes magasságán, lehetőleg fentről lefelé.
  3. Amikor leértél, kezdd el újra az egészet, és csináld meg a gyakorlatot legalább hússzor. Még jobb lesz az eredmény, ha közben hangosan ezt elismételgeted: kiválóan vizsgázok, mindent tudok!

Ezt várhatod a fülmasszázstól

Mire befejezed, piros lesz a füled, de nem baj. Ez a gyakorlat segít a koncentrációban. Élesíti a hallásod, koncentrálttá teszi a figyelmed, segít rendezni a fejedben kavargó gondolatokat. Hihetetlen, de a fülpödrés révén sokkal könnyebben eszedbe fog jutni mindaz, amit az anyaggal kapcsolatban az órán hallottál.

A fülpödrés titka:

A füled tele van akupunktúrás pontokkal, ezek a masszázsnak köszönhetően olyan idegpályákat energetizálnak, melyek az agy illetve a test legfontosabb funkcióit befolyásolják. Pödörd hát a füled, és az elméd a szolgálatodba áll.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?