MEDICINA

Íme a hibák, amiket arctisztítás közben elkövetsz

Azt hinnéd, hogy ezt a végtelenül egyszerû dolgot aztán végképp nem lehet elrontani, pedig rengeteget árthatsz vele a bőrödnek, ha nem jól mosol arcot. Mutatjuk, melyek a leggyakoribb arctisztítási bakik, amikre neked is oda kell figyelned!
  • Szerző: Sz. K.

Az arcmosás egy egyszerű, mindennapi rutin, ám ha rosszul csinálod, annak komoly következményei lehetnek: bőröd szárazzá válhat, kipirosodhat, sőt, meg is ereszkedhet, ami könnyen ráncokat is okozhat.

Ezért most összegyűjtöttünk néhány tipikus hibát, amiket érdemes elkerülnöd mosakodás közben:

1. Válaszd ki a neked megfelelő arctisztítót

Ha zsírosabb a bőröd, inkább a víz alapú, vagy gél állagú arclemosókat válaszd, ha viszont száraz, mindenképpen maradj a krémesebb állagnál. Így biztosan nem szárad ki a bőröd, és mindig jól hidratált lesz. 

2. Moss előtte kezet

Alapszabály: koszos kézzel nem nyúlunk az arcunkhoz! Erről az apróságról rengetegen elfelejtkeznek arcmosás előtt, pedig így csak visszakerülnek a bacik a bőr felszínére. 

3. Mindig legyen tiszta a törölköző

Annak sincs semmi értelme, ha tökéletesen megtisztítod az arcod, utána pedig beletörölközöl egy több napos kéztörlőbe. Mindig figyelj arra, hogy tiszta legyen a törölköző, így steril marad az arcfelületed.

4. Figyelj a víz hőfokára

Ha túl meleg vízzel mosol arcot, hamar zsírosodhat a bőröd, a hideg víztől viszont összezárulnak a pórusok, és nem tud megfelelően kitisztulni. Mindig langyos vizet használj.

5. Ne radírozz túl sokszor

Elég heti egyszer alaposan leradírozni az arcodat, ugyanis ha többször csinálod, felborul a bőröd pH-értéke, és vagy nagyon ki fog száradni, vagy azonnal elkezd zsírosodni. Egyébként válassz minél kisebb szemcséjű radírt, így alaposabban el tudod távolítani a pórusokból a szennyeződést. 

6. Mindig mosd le az arctisztítót

Az sem jó, ha úgy fekszel le, hogy még érzed az arclemosó krémet az arcodon. Miután eltávolítottad a sminked, mindig mosd meg az arcod sima vízzel is, hogy ne maradjon rajta semmi, így éjjel jól tud lélegezni a bőröd.

7. Napi kétszer moss arcot

Nincs mentség, legalább naponta kétszer áldoznod kell a műveletnek! Egyszer reggel, hogy az éjjel kiizzadt méreganyagoktól megszabadulj, és egyszer este, hogy az egész napi szennyeződést lemosd. Ez az egészséges és ápolt bőr legnagyobb titka!

 

 

 

És ezeket olvastad már?