MEDICINA

Így védekezz a nap káros sugarai ellen természetesen!

Nem csak a boltban kapható, méregdrága naptejekkel óvhatod meg a bőrödet a nap káros sugarai ellen. Mutatunk néhány ételt, aminek nyáron élvezheted a jótékony hatásait!
  • Szerző: Z.B.

A bőr védelmét nem csak krémekkel biztosíthatod, az is nagyon fontos, hogy mit eszel. A legjobb, ha a krémek mellé bevetsz még természetes praktikákat is. A következő ételek segítenek, hogy a bőr feszes maradjon, ne károsodjon, és természetesen tudjon védekezni az UV-sugarak ellen.

1. Dinnye

A hűsítő dinnye, amellett, hogy isteni finom a hőségben, természetes bőrvédő hatással is rendelkezik. Nagy mennyiségben található benne likopin, ami egyfajta antioxidáns és segít a felére csökkenteni a bőrben található szabad gyököket, így véd a bőrrák, a napégés és a májfoltok ellen.

2. Kakaó

Az étcsokoládéban található egy flavonol nevű anyag, ami megvédi a bőrt a káros sugarak ellen. Kutatások szerint ezek a vegyületek elnyelik a nap UV-sugarait. Nem utolsó sorban pedig még puhítja is a bőrt.

3. Citrusfélék

A citromban, a narancsban és a grépfrútban rengeteg a C-vitamin. A szakemberek szerint a C-vitamin felhalmozódása az irhában és a felhámban jelentős védelmet jelent a nap UV-sugarai ellen.

Csökkenti a sejtekben lévő szabad gyököket, így véd a nap okozta sérülések és a bőröregedés ellen is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?