MEDICINA

Igazi csoda! 150 kisbaba éltét mentették meg

19 éve tettek először inkubátort egy budapesti kórház kapujába, hogy a bajba került, kétségbeesett kismamák biztonságba helyezhessék azokat az újszülötteket, akikről a születésük után nem tudnak gondoskodni.
  • Szerző: Ripost

Ma szerte az országban 32 olyan inkubátor működik a kórházaknál, ahová névtelenül be lehet tenni a kisbabákat. Ezzel valószínűleg rengeteg szándékos vagy akaratlan csecsemőgyilkosságot előznek meg, hiszen élete első pár órájában egy újszülött azonnali gondoskodásra szorul. Az anyja vagy a gép nyújtotta oxigén és meleg nélkül meghalnának ezek a csöppségek.

Mi lesz velük?

Amikor valaki elviszi a kisbabáját egy ilyen anonim inkubátorba, azzal jogilag automatikusan le is mond róla, ők tehát szabadon örökbefogadhatók. Az anyuka személye nem derül ki és nem büntethető, tehát azzal, hogy kórházba viszi a babát, mentesül a veszélyeztetés alól. 

Az inkubátor egy bizonyos idő után jelez, így a csecsemőosztályról azonnal érte mennek és gondoskodnak róla. Nevet általában a nővérek adnak a gyerekeknek: még nincs két hete, hogy egy kisfiút találtak a hatvani kórházban, őt Pünkösdi Gerzsonnak hívják.

forrás: Napi Gazdaság

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?