MEDICINA

Hihetetlen, miként fedezte fel az anyuka, hogy kisfia rákos!

Ha az anya nem figyel fel időben az intő jelekre, sokkal nagyobb baj történhetett volna a kisfiúval.
címkék:

Angliai Nyugat Sussex megyében élő Emily Smith egy bájos fotó miatt tudta meg, hogy kisfia egy ritka rákbetegségben szenved.

A kevesebb, mint 1 éves Jaxsonról vakuval készült egy közeli kép, az anyának pedig feltűnt, hogy a kisfiú bal szemének pupilláján egy gyanús szürke folt jelent meg - írja a Yahoo.

"A fotó nagyon cuki volt, de éreztem, hogy valami nincs rendben Jaxson szemével. Gyorsan rákerestem a neten, hogy mi lehet az elváltozás oka, majd a fiam régebbi képeit is elővettem. Mindegyiken ugyanaz a szürke árnyalatú folt volt látható a szemén."

– fogalmazott a 23 éves anya, hogy miként fedezte föl kisfia betegségét még évekkel ezelőtt.

Az anya azonnal orvoshoz vitte kisfiát. A szakembereknek pedig nem tartott sokáig, hogy megmondják a fotókon látható furcsa elváltozás pontos okát:  Jaxsonnál retinoblasztómát diagnosztizáltak!

Ez egy rendkívül ritka fajtája a rákos megbetegedéseknek, amely célzottan a retinát támadja meg. Ez a típusú daganat általában csecsemő- vagy kisgyerekkorban lévőket veszélyeztet elsősorban.

Jaxson bal szemét azonnal megműtötték, majd kemoterápiás kezelést is kapott. Hónapokig úgy tűnt, hogy a fiú leküzdötte a betegséget, de a beavatkozás után fél évvel a daganat kiújult, ezért egy ismét sebészi beavatkozást irányoztak elő a kisfiúnak

A második műtét már több mint 11 hónapja történt és az orvosok szerint Jaxsonnak sikerült leküzdenie a rákot. A legutóbbi szakvélemények arról szólnak, hogy a fiú állapota stabil, vélhetően nem lesz szüksége további kezelésekre.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?