MEDICINA

Háziorvos: így fékezzük meg az indiai mutáns terjedését az újranyitó iskolákban

A népszerű háziorvos szerint az indiai mutáns már a nyakunkon, ezért hamarosan minden megváltozhat.
  • Szerző: Ripost

Dr. Mangó Gabriella háziorvos számos hasznos tanácsot adott már a betegeinek és olvasóinknak is a koronavírus-járvány kapcsán. Ezúttal az indiai mutáns veszélyeire, illetve tüneteire hívja fel a figyelmet Facebook oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Mangó Gabriella háziorvos

„Úgy érzem eljött az idő, tekintettel arra, hogy az indiai mutáns is itt kopogtat, és a jövő héttől kissé megváltoznak a körülmények. Nagyon kérek mindenkit, hogy önmagára és másokra felelősen vegye az elkövetkezendő hetek akadályait! Ahol lehet, tartsuk be a védekezés szabályait. Ha valaki a legkisebb felső légúti tünetet, vagy hasi panaszt tapasztalja magán vagy a gyerekén, az izolálja magát, vagy a gyereket, pár hét és kiderül, hogy a beoltottság elég-e, és hogy mennyire tudunk a nyitásnak megfelelni mind fizikálisan, mind pszichésen, mind mentálisan.

– olvasható a dr. Mangó Gabriella friss posztjában.

Életmentő kütyüről is posztolt

Mangó Gabriella a koronavírus-járvány idején hangsúlyozta, életet menthet a 10 ezer forint körüli véroxigénszintmérő, amit érdemes a háztartásoknak beszereznie. Mint korában írta: ha az oxigénszint a normál 90-95 százalékról 85 százalékra csökken, akkor gyorsan kell cselekedni és mentőt kell hívni a beteghez.

Az alacsony véroxigénszint kapcsán nyomatékosítja:

„Ha kell, minél előbb kerüljön kórházba a beteg, mert nagyobb esélye van a túlélésre!” – hangsúlyozza a háziorvos.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?