Létrehozva: 2015.11.26.

Gyógyulj a csillagjegyed szerint! Így válassz magadnak természetes orvosságot

A tél nemcsak hideget, de a megfázásokat is magával hozza. Ahhoz, hogy elkerüld a betegségeket, ismerd meg, melyik számodra a megfelelõ gyógytea.

A tea méltán a világ legnépszerűbb itala. Nemcsak kellemes és frissítő, de ha a megfelelő alapanyagokból készül, megelőzheted vele a betegségeket is.

Azt azonban fontos tudni, hogy mindegyik teakülönlegesség másképpen hat a szervezetedre. A hatékonyságuk pedig nem genetikai alapokon nyugszik. Elég, ha ismered a csillagjegyed. Már ez is mindent elárul rólad, akár hiszel benne, akár nem.

Kos (március 21. - április 20.)

A hirtelen harag és a stressz maximálisan jellemző erre a jegyre. Ezek pedig nem tesznek jót az emésztőrendszernek, különösen a gyomornak. Télen a Kosok könnyebben kapják el a légúti betegségeket, hiszen konokságuk miatt ritkán vesznek fel sálat, esetleg sapkát.

A borsmenta és angyalgyökér keverékéből készült tea csillapítja a feszültséget, sőt az emésztőszervekre is jótékony hatást fejt ki.

A forró tea lassú kortyolgatása szintén elősegíti – az amúgy pihenni nem képes Kosnál – a relaxációt.

Bika (április 21. - május 20.)

A némaságot nem ismerő Bika gyakran küzd a hidegben torokfájással, esetleg gyulladással is. Az égető nyelés csillapítására legjobb az ökörfarkkoróból készült gyógytea.

Ha pedig már nagy a baj és a gyulladás a mandulát is megtámadta, próbáld ki a vasfüvet. Tökéletes íze nemcsak harmóniát biztosít, de a fájdalmat is elmulasztja percek alatt.

Ikrek (május 21. - június 21.)

A tüdők és a légutak az Ikrek jegy uralma alatt állnak. Az otthoni patikából nem hiányozhat a levendula és a kakukkfű sem. Ezek a gyógynövények nemcsak nyugtató hatással bírnak, de felszakítják a tüdőben levő lerakódásokat. Így gyorsabban átvészelhető velük egy meghűlés.

Rák (június 22. - július 22.)

Amint a hideg megérkezik, a Rákok köhögni és tüsszögni kezdenek. Ez pedig a jegy gyengeségéből ered. Fontos, ha már érzed az első tüneteket, készíts csalánlevél teát vagy olajjal vegyítsd az apróra tört leveleket. Így nemcsak belülről, de bedörzsölve kívülről is védeni fog. Elég, ha éjjelre a mellkasodra kened a krémet.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)

A munka folyamatos hajszolása és a megfelelési kényszer könnyen szívbetegséget okozhat az Oroszlánoknál. A nappalok rövidülésével pedig a kedvetlenség jelei is mutatkozhatnak rajtad. Pezsdítő teát könnyedén készíthetsz fagyöngyből vagy rozmaringból. Ezt igyekezz minél lassabban elkortyolni a tökéletes hatás kedvéért.

Szűz (augusztus 24.- szeptember 23.)

A hipochonder szűz szinte mindentől fél a tél folyamán. Ezért különös gondot fordít az öltözködésére, próbálja elkerülni a megfázást is. A túlzott aggódás azonban közérzet romláshoz vezet. Ennek megoldására készíts koriander főzetet. A leveleket forrázd le, majd ízesítsd a teát úgy, ahogy neked kellemes.

Mérleg (szeptember 24. - október 23.)

A sokszor nőies Mérleg nagyon vigyáz a külsejére. Egy kicsit talán már túlságosan is. Mások előtt inkább titokzatosnak szeretne mutatkozni, ezért nem árul el magáról sok mindent. Társaságban emiatt még a közös mosdót is ritkán használja, hiszen intim dolognak érzi. Ha nem tudsz sok folyadékot fogyasztani, akkor igyál vízhajtó teákat. A szagosmüge gyógyító hatású a hólyagra és a vesékre. A méregtelenítés télen különösen fontos.

Skorpió (október 24. - november 22.)

A jegy szülöttei hidegben is kicsattannak az energiától. A határaikat feszegetik. Ez azonban vezethet fejfájáshoz, sőt meghűléshez is. A legjobb háziszer a majoránna. A teát nemcsak ivásra, de  ülőfürdőre is használhatod.

Nyilas (november 23. - december 21.)

Végtelenül sportos és nem érdekli a hideg. Röviden ez jellemzi a Nyilas jegyűeket. Azonban vigyázz, mert a könnyelműség betegséghez vezethet. A jegy szülöttei minden este készítsenek egy csésze forró gyermekláncfű teát. Különleges segítséget a nyújt  fáradt, túlhajszolt izmoknak, de a töredezett körmök kialakulását is megelőzi.

Bak (december 22. - január 20.)

A folyton panaszkodó Bakok, a télre sem felejtik el a nyavajáikat. Ilyenkor már nemcsak a térdük fáj, de a migrén is szinte mindennapos lehet náluk. A rozmaring tea viszont csodát tehet a közérzetükkel és az ízületeikkel. Sőt, az immunrendszer erősítését is segíti.

Vízöntő (január 22. - február 19.)

A különleges Vízöntőt a betegségek is elkerülik. A frontérzékenység azonban megkeserítheti az életüket. Ezért legyen mindig kéznél citromfű tea. Ha kell vigyél magaddal a munkahelyedre is. Így egész nap megúszhatod a kellemetlenségeket.  

Halak (február 20. - március 20.)

Ez az a jegy, akinek nemcsak tényleges, de képzelt betegségei is szép számmal akadnak. Ha azonban felkészülsz és mindig használod a zsálya teát, a makacs problémáktól könnyedén megszabadulhatsz. Sőt, a fekete felhők is eltűnnek a fejed fölül, így pedig kellemesen telhet a napod.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nyolcéves eltiltást kapott a vb-n ezüstérmes magyar sportoló

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Soha többé ne igyál vizet lefekvés előtt! Most derült ki, mit okoz

MEDICINA

Elárulta a hosszú élet titkát a 97 éves fitnesznagyi

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel