MEDICINA

Figyelj, ezért kellene minden este lezuhanyoznod!

Olyan fáradt vagy, hogy azon gondolkodsz, inkább reggelre halasztod a zuhanyt? Ne tedd! Megmutatjuk, miért jobb, ha zuhanyzás után fekszel le aludni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Több kutatás is bizonyította, hogy a zuhanyzás felfrissíti az elmét, és serkenti a kreativitást, most pedig arra derített fényt egy vizsgálat, hogy az est meleg zuhany abban is segít, hogy jól aludj. A New York-i tudósok szerint az esti zuhany azért jó, mert ellazít, és feloldja a napi feszültséget, így könnyebben elalszol majd, mivel nem kattog az agyad az aznapi történéseken.

A kulcs az időzítés, mert egyáltalán nem mindegy, mikor fürdesz meg. Az agynak ugyanis a lehűlés adja azt a jelzést, hogy ideje elaludni, tehát nem biztos, hogy jó ötlet közvetlenül lefekvés előtt felhevülni. Vagyis a legjobb, ha másfél órával lefekvés előtt állsz a zuhany alá. A fürdés után felfrissülsz, és a szokottnál kreatívabb leszel, ám ahogy telik az idő, lehűl a tested, és elálmosodsz. Ráadásul másfél óra arra is bőven elég, hogy tökéletesen megszáradj, így nem lesz nedves a párnád a hajadtól.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?