MEDICINA

Ezt mindenkinek tudnia kell, aki a hátán szeret aludni

Tudtad, hogy a háton alvás a legegészségesebb póz? Ennek ellenére mégis érdemes megfogadnod a következő tippeket, hogy továbbra is fitten és kipihenten ébredj!
  • Szerző: Sz. K.

Hanyatt fekve szeretsz a legjobban pihenni? Akkor jó hírünk van, ugyanis ez a legkevésbé megterhelő póz az alváshoz, sőt, számtalan betegségtől megkímélhet.

Most azonban összegyűjtöttünk néhány meglepő tanácsot, amiket ha megfogadsz, még mélyebben fogsz aludni:

1. Soha ne aludj párna nélkül!

Mindenképpen tegyél párnát a fejed alá, de vigyázz, ennek nem szabad túl vastagnak lennie. A lényeg, hogy egy picit feljebb legyen a fejed a testednél, így nem csak a nyakadat nem fogod elaludni, de csökkenti a reflux kialakulását, hiszen így semmilyen sav nem tud visszajutni éjjel a garatba.

2. Ne egyél lefekvés előtt!

Minimum két órával előbb kell enned, mint hogy lefekszel aludni, hiszen ha teli pocakkal bújsz az ágyba, nem csak rosszat fogsz álmodni, de hamar gyomorproblémákhoz vezet.

3. Vegyél egy kényelmes matracot!

Fontos, hogy ne legyen se túl puha, se túl kemény a matracod, hiszen könnyen megfájdulhat a hátad. A legjobbak a memóriahabos matracok, mivel teljesen felveszik a tested alakját, így egyformán oszlik el a nyomás az egész testeden

4. Tegyél párnát a térded alá!

Ahhoz, hogy a hátad egyenes legyen, tegyél egy kispárnát a térdeid alá. Ezáltal lejjebb kerül a derekad, a így a gerincednek sem lesz megterhelő ebben a pózban az alvás.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?