MEDICINA

Ez a 4 jel mutatja, hogy biztosan boldogtalan vagy

Néha észre sem vesszed, hogy az életed nem jó irányba halad. Fásultan indulsz neki a napnak, semmi örömöt nem találsz a munkádban és alig várod a hétvégét. A céltalanság, a folyton valamire várás, az egy helyben toporgás mind-mind boldogtalanságra utal és ezen sürgősen változtatni kell.
  • Szerző: ripost

Egy amerikai életmód-tanácsadó szerint a boldogtalansághoz négy alattomos érzés vezet. A szorongás, az aggódás, a félelem és a bánat, amit sokszor csak későn veszünk észre magunkon és ezek komoly lelki, majd szervi megbetegedésekhez vezethetnek.

Van kiút az önemésztésből, mutatunk néhány bevált ötletet, ami segít:

1. A barátnőkre számíthatsz

Amikor azért szorongsz, hogy mi lesz a munkahelyeden: megmarad az állásod vagy elveszted? Nem úgy sikerül megoldani a feladatot, ahogy elvárnák tőled? Rád tör az a kétségbeejtő érzés, hogy össze kéne szedned magad, de fogalmad sincs, hogyan. Ilyenkor hívd fel a legjobb barátnődet és mondd el neki, hogy emiatt nem tudsz aludni, és gombóc van a torkodban. Amikor beszélsz róla, már szinte megtalálod a megoldást.

2. Ismerkedj, építs új kapcsolatokat

Az aggódás passzívvá tesz, ezért lazíts! Kutatási eredmények támasztják alá, hogy minél nyitottabbak vagyunk új ismeretek, lehetőségek iránt, annál kevesebbet fogunk aggódni. Merj változtatni! Építs ki ismerősi, baráti kapcsolatokat - ez rengeteget segít, ha változtatni szeretnél.

3. Merj lelépni!

Ha nem jó a párkapcsolatod és egyre elviselhetetlenebb az élet egy fedél alatt, írd össze, hogy mi volt eddig jó az együttlétben és mit veszíthetsz, ha kilépsz belőle. Ha a mérleg a kilépés javára billen, ne azon gondolkodj, hogy mi lesz a jövőben, és ne félj attól, hogy nem találsz senkit, hanem egyszerűen lépj ki a kapcsolatból. Ne feledd, mindig van döntési lehetőséged!

4. Vedd észre, hogy értékes ember vagy!

Ha elveszted az önbizalmad és teljesen leértékeled magad, kérd meg a barátaidat, hogy mondják el, mi az, amit szeretnek rajtad. Ez sokat segít abban, hogy kilépj a lelki sötétségből és máris szebbnek lásd a jövőt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?