MEDICINA

Eszméletlen, mit talált ki ez a fogorvos: Imádják érte a betegei!

Egy brit fogorvos kitalálta, hogyan nyugtathatja meg a betegeit, amíg a fogukat kezeli. Bár a doktor elsősorban a gyerekekre gondolt, ötletével a felnőttek körében is sikert aratott.
  • Szerző: Ripost

Az angolszász országokban nagyon kedvelik azokat a könyveket, amelyek telirajzolt oldalait sokáig lehet böngészni - legtöbbször egy mesefigurát kell megtalálni. Itthon is kaphatók hasonló böngésző-könyvek, amelyekkel a gyerekek sokáig el tudják foglalni magukat.

Az ötletes doktor egy ilyen jelenetet szereltetett a rendelő plafonjára, hogy amíg a beteg hátradőlve tűri a fogai vizsgálatát és kezelését, elfoglalhassa magát valamivel. A rajz eredetileg azt szolgálta, hogy a gyerekek kevésbé féljenek a fogorvostól, és nyugodtabban viseljék a kezelést, ám a felnőttek körében is nagy sikere lett az ötletnek. A betegek szeme ugyanis önkéntelenül is rátéved a rajzolt jelenetre, és böngészni kezdik azt. Mire megtalálják a keresett “személyt”, általában már vége is a kezelésnek. Lehet, hogy más fogorvosoknak is érdemes lenne követni a brit kolléga példáját?

Forrás: The Huffington Post

És ezeket olvastad már?