MEDICINA

Eltitkolt tudomány: meglepő és hatásos trükk izzadás ellen a hőségriadóban

Nem is gondolnád, milyen módszer nyújthat hatásos megoldást!
  • Szerző: FÁB

Ne szépítsük: a mai nap még azoknak is kihívást jelent, akik egyébként imádják a nyarat és a meleget. Hacsak nem merülsz nyakig a vízben, akkor a hőség egyenesen perzselő, ez pedig igencsak megviseli a szervezetet. Az izzadásról már nem is beszélve!
 Ezek a trükkök viszont segítenek!

Paradicsomlé

A paradicsom hűsítő hatású. A nagy melegben kimondottan hálás lesz a szervezeted, ha megiszol belőle néhány pohárral. Szabályozza a belső hőmérsékletet és megóv a túlhevüléstől. Ráadásul még egészséges is!

Szőlő

Nemcsak finom, de a paradicsomhoz hasonlóan áldásos segítséged abban, hogy a hőháztartásodat rendbe szedje. Az izzasztó kánikulában belülről segít megőrizni testednek az optimális hőmérsékletet. Csökkenti az izzadás mértékét is, fogyaszthatod szőlőlé formájában, de eheted ízletes gyümölcsként is - persze érdemes behűtened.

Szódabikarbóna

Meglepő, de szuper bajtárs a forró napokon! Lúgosságával ellensúlyozza a verejték savasságát. Hatására a verejték gyorsabban elpárolog, és semlegesíti a kellemetlen szagokat is. Dörzsöld át szódabikarbónával Szódabikarbóna: piperepolcok jolly jokere! a hónaljad, és nem marad el a kívánt hatás!

Citrom

Kevés jobb dolog van nyáron, mint egy pohár jeges limonádé. A citrom viszont tisztálkodásra is kiváló ilyenkor. A citromsav elpusztítja a baktériumokat, elűzi ezáltal a kellemetlen szagokat. Dörzsöld át citromlével a hónaljad, és máris sokkal jobban fogod magad érezni.

Zsályatea

A zsálya  segít a verejtékmirigyek megfelelő működésének elérésében Egyúttal mérsékli az izzadást is, megnyugtatja az idegrendszert - mindkét eredmény kapóra jön a hőguta határán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?