MEDICINA

Elképesztő találmány segítheti hamarosan a cukorbetegek életét

Minden korábbi módszernél hatékonyabban adja majd a betegek tudtára, ha elmozdul és kóros tartományba kerül a vércukorszint. Csökken a rizikó és a szövődmények kialakulásának esélye. Mindezt egy tetoválás teszi lehetővé!

A Dermal Abyss nevű vállalat a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tudósaival karöltve kifejlesztett egy olyan tetoválást, amely változtatja a színét - a  vér cukorszintjének függvényében. Egy speciális tintát hoztak létre, amely a bőr PH értékének változásaira reagál színváltozással - írja a Cnet.com.

A forradalmi tetoválás cukorbetegek millióinak az életét teheti jóval könnyebbé, hiszen a vércukor szintjének már a legapróbb változásait is tökéletesen jelzi.

Az különleges tintát  eddig csak sertéseken tesztelték, esetükben rendkívül kecsegtetőek voltak az eredmények. Minden jel arra mutat, hamarosan embereken is ki lehet próbálni az eljárást, az engedélyeztetés már folyamatban van.

Persze a szabadalmaztatás akár több évig is eltarthat, tekintve, hogy rendkívül körültekintő eljárást igényel. Egyelőre tehát nem lehet tudni, mikor lesznek meg hozzá a szükséges engedélyek, mikor kerülhet piacra a "receptre felírható" tetoválás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?