MEDICINA

Döbbenetes, mi derült ki a szőrtelenítő nőkről

Bár a kellemetlen szőrszálak eltüntetéséhez létezik más módszer is, például a gyantázás, meglepően sok nő ma is borotvát használ. Nem is akárhol!

Ma már minden nőnek van otthon borotvája, sokan napi rendszerességgel ápolják vele testük különböző részeit. 

Elsősorban az intim területek jönnek szóba ilyenkor, de ma már nem titok, hogy

sok nő az arcát is borotválja.

Hogy miért? Bizonyos esetekben a nők arcán is nőnek szőrszálak, ezek eltüntetése természetes igény. Mi sem egyszerűbb, mint a zavaró szálakat leborotválni, hiszen így nem kell kozmetikushoz menni, ráadásul a a művelet különösebb előkészületet, vagy felszerelést sem igényel. Megoldás lehetne a gyantázás is, ám ellene szól, hogy ez a fajta eljárás könnyen megsérti a bőr felszínét és gyakran okoz gyulladást a szőrtüszőkben.

Most pedig megmutatjuk, hogyan célszerű leborotválni a női arcbőrt!

1. Válassz megfelelő borotvát

Az arcod borotválására mindig külön borotvát használj, véletlenül se azt, amit más testrészeiden. Praktikus egypengéjűt vásárolni, mert kevésbé sérti fel az arcbőrödet.

2. Hidratáld az arcbőröd

Fontos, hogy rendszeresen, a bőrtípusodnak megfelelő arckrémmel hidratáld az arcbőröd. Ezzel felpuhítod az arcbőröd és a szőrtüszőket és sokkal kevesebb irritációt fog okozni a szőrszálak eltüntetése.

3. Használj bőrradírt

Az arcod leradírozása eltünteti a kisebb egyenetlenségeket, és elősegíti a  szőrszálak egyenletesebb növekedését.

4. Megfelelő irányba húzd a borotvát

Mindig a szőr növekedésének irányába borotváld az arcod, ne pedig visszafelé. Így ugyanis sokkal kevésbé fog irritációt okozni.

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?