MEDICINA

A náthát is legyőzi a szódabikarbóna!

A légúti betegségek ellen az erős immunrendszer a legjobb védekezés. De ha mégis elkapott a betegség, akkor létezik egy csomó háziszer, mellyel gyorsabban gyógyulhatsz ki belőle. Ne csak a fokhagymára gondolj!
  • Szerző: Ripost

Kókuszolaj

Ez az egészséges zsiradék egy laurinsav nevű vegyületet tartalmaz, amelynek többek közt vírusölő tulajdonságai is vannak – megakadályozza, hogy a vírusok túlságosan elszaporodjanak. A kókuszolaj emellett az immunrendszert is támogatja, és enyhíti a gyulladást. Fogyassz el belőle napi 1-2 evőkanállal – főzz vele, vagy készíts belőle salátaöntetet. Egészséges süteményekbe is teheted.

Szódabikarbóna

Lúgosítja a szervezetet, ezzel pedig kedvezőtlen körülményeket teremt a vírusok számára. Amikor érzed, hogy ki fog törni rajtad a vírus, igyál meg néhány óránként egy pohár vizet, amelyben feloldottál fél kávéskanál szódabikarbónát. Kezdj napi négy-hat adaggal, majd amikor enyhülnek a tünetek, folytasd napi kettővel. A szódabikarbónából energiaitalt is készíthetsz!

Probiotikumok

A bélrendszerben lakó jótékony baktériumok nemcsak az emésztésre hatnak, hanem az immunrendszert is erősítik. Épp ezért legjobb, amit tehetsz, ha segíted a működésüket. A gyógyszertári probiotikumok is jók, de sokat segíthet például a joghurt és a savanyú káposzta is.

Nevetés

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a nevetés serkenti az immunrendszer működését: oldja az immunrendszert megbénító stresszt, és növeli a betolakodókat elpusztító immunsejtek aktivitását. Vagyis, ha leterít a nátha, nyugodtan nézz meg egy-két vígjátékot, vagy aranyos videót!

Jóga

A jógagyakorlatok serkentik a keringést, erősítik az immunrendszert, csökkentik a gyulladást, és felgyorsítják a betegség lefolyását. Válassz lágy, nem túl megerőltető gyakorlatokat, és meditálj minél többet, hogy a stresszt is hatékonyan oldd.

Napfény

15-20 percnyi napfény javítja az egészséget, mivel D-vitaminnal látja el a szervezetet. A megfelelő D-vitamin ellátottság pedig nagyon fontos az egészség, többek között az immunrendszer megfelelő működése szempontjából.

Zene

Stresszcsökkentő, ezzel együtt pedig immunrendszer-erősítő hatású. Válassz olyan zenét, amit igazán szeretsz, feküdj le, csukd be a szemed, és lélegezz mélyeket, miközben hallgatod.

Cukormentes étrend

A finomított cukor rengeteg káros folyamatot indít el a szervezetben, elnyomja az immunrendszert, és szó szerint táplálja a kórokozókat. Használj helyette inkább mézet, kókuszcukrot vagy sztíviát.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?