MEDICINA

A fogorvosod szeretné, ha ezt sürgősen abbahagynád!

A fogorvosod elől hiába is próbálnád eltitkolni, ha rosszul bánsz a fogaiddal. Van néhány dolog, amit a szakemberek szerint jó volna, ha nem követnél el a szád és a fogaid ellen. Megmutatjuk, miről van szó!
  • Szerző: Ripost

Ne hazudj a fogselyemről!

Ha azt mondod, hogy minden nap használod, de ez csak a legutóbbi három napra igaz, a fogorvosod aligha fog hinni neked. Úgyhogy jobb, ha őszinte vagy. Ha az a baj, hogy nem tudod, hogyan kell szabályosan használni a fogselymet, az orvos szívesen megtanítja.

Ne használj otthoni fehérítő szetteket!

Az otthoni fehérítő szettek legtöbbször nem hatásosak, ráadásul akár veszélyesek is lehetnek. Például irritálhatják és visszahúzódásra késztethetik a fogínyt, elvékonyíthatják a fogzománcot, és érzékennyé tehetik a fogakat. Ha fehérebb fogakat szeretnél, inkább szánd rá az időt és a pénzt a rendelői fehérítésre.

Ne igyál túl sok citromos vizet!

Ha állandóan citromos vizet kortyolgatsz, a rengeteg sav károsíthatja a fogzománcodat és a fogínyedet. A legjobb, ha a nap nagy részében a sima víznél maradsz.

Ne moss fogat kemény sörtéjű kefével!

A kemény sörtéjű kefe, különösen, ha erőteljesen dörzsölöd a fogaidat vele, rosszat tesz a fogzománcnak és a fogínynek. A puha sörtéjű kefe is ugyanolyan alaposan eltávolítja a lepedéket.

Szokj le a kézi fogkeféről!

Az elektromos fogkefék sokkal alaposabban tisztítanak. A kézi fogkefével a fogak bizonyos területei a legjobb fogmosási szokások mellett is kimaradnak a szórásból- A legjobbak azok az elektromos fogkefék, amelyeken időzítő is van, hogy biztosan ne fejezd be túl hamar a fogmosást.

Ne rágcsálj kemény dolgokat!

Szokj le a műkörmöd, a tollad és a jég rágcsálásáról, és soha ne nyiss ki semmit foggal.

Ne ijesztgesd a gyereket!

A gyerekek addig teljesen jól bírják a fogorvosi kezelést, amíg nem látják, hogy a szülő ideges lesz. Ne ijesztgesd őket a fájdalommal, a fogorvosi technika sokat fejlődött a te gyerekkorod óta!

Fogkrémmel moss fogat ne valamilyen divatos izével!

A só, a szódabikarbóna vagy a faszénpor ledörzsölik a fogzománcot. Ne félj a fogkrémtől!

Az antibiotikumot úgy használd, ahogy az orvos előírja!

Ha az orvos antibiotikumot ír fel, annak mindig oka van. Ha viszont nem szeded be az egész levél gyógyszert, akkor többet ártasz, mint használsz: lehet, hogy sikerült elnyomni a gyulladás tüneteit, az azt okozó baktériumokat viszont nem irtottad ki teljesen. Kövesd inkább az orvos utasításait.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?