MEDICINA

3 év börtön vár a lúgosító diéta atyjára, az is kiderül, hogy miért

A lúgosító diéta az utóbbi években hallatlan népszerûségre tett szert a világ minden táján. Ám a megalkotójának lehet, hogy évekre börtönbe kell vonulnia.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Robert O. Young, aki évek óta arról beszél, hogy a testben savas hatást kiváltó élelmiszerek kerülése, és a lúgosító ételek-italok fogyasztása a tökéletes egészség kulcsa, három év börtön elé néz. Tavaly ítélték el kuruzslásért, mivel diploma nélkül végzett orvosi munkát – a vádak szerint nagy valószínűséggel, egy hamis diplomákat kibocsátó “diplomagyárban” vette a papírjait.

Young lúgosító wellness-farmján rákos betegeknek is adott lúgosító kezelést, amelynek során sokszor egyszerűen szódabikarbónát adott be nekik intravénásan, miközben lebeszélte őket az orvosi kezelésről. Sajnos egyik betege sem élt tovább annál, amit az eredeti diagnózisban az orvosaik jósoltak nekik.

Vajon a lúgosító diéta is kamu?

Young azt állítja, hogy a test PH-értékét kiegyensúlyozó diéta számos egészségügyi problémát segíthet elkerülni, például megállíthatja a csontritkulást és akár a daganatokat is távol tarthatja. Épp ezért érdemes tartózkodni a savasító élelmiszerektől, vagyis a hústól, a cukortól és a gabonaféléktől. Bár ezekből az ételekből tényleg hasznos kevesebbet fogyasztatni (a cukor például minden szakértő szerint ártalmas eledel), a lúgosító diéta megítélése mindig is ellentmondásos volt. Egyes kutatások szerint például a fehérjében gazdag, ám szénhidrátban szegény étrend szinte egyáltalán nem változtatott a vér PH-értékén. Az viszont mindenképpen a javára írható, hogy a lúgosítónak mondott ételek, például a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása vitán felül egészséges.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?