MEDICINA

10 ütős érv, amiért a férfi arra kényszerül, hogy sört igyon

A sör több ezer éve jelen van az emberiség életében. Nem véletlen, hiszen nemcsak kellemes hûsítő ital, de táplálja is a szervezetet, sőt! Egy új kutatás szerint olyan egészséges, hogy szinte receptre kellene felírniuk az orvosoknak.
  • Szerző: Ripost

Egyre népszerűbb a sör, most már nem csak a férfiak, a nők körében is. Hiszen felfrissít, hűsít, és kellemes íze van. Azonban azt kevesen tudják, hogy mértékkel fogyasztva milyen jótékony hatásai vannak a szervezetre. Olyan fontos vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, amik nélkülözhetetlenek az egészséges anyagcseréhez, és ezen túl számos súlyos betegség is megelőzhető vele.

1. Csökkenti a stresszt

Szakértők szerint két pohár sör már csökkenti a szorongást, és kellemesen ellazít.

2. Nagyon jót tesz a vesékkel

Sokan emlegetik, hogy aki rendszeresen fogyaszt sört, annak soha nem lesz problémája a vesekövekkel. A soha erős túlzás, de tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a sör negyven százalékkal csökkenti a vesekövek esélyét.

3. Szebb lesz tőle a bőr

A benne található vitaminok új erőt adnak a bőrnek: sokkal rugalmasabb, fényesebb és puhább lesz, ráadásul az arcbőr fiatalabbnak látszik tőle.

4. Véd az időskori elbutulástól

A rendszeres sörfogyasztókra kevésbé leselkedik az időskori demencia veszélye, de az Alzheimer-kór kialakulására is kisebb az esélyük.

5. Harcol a magas koleszterinszint ellen

A benne található rostok miatt csökkenti a rossz koleszterin mértékét a vérben.

6. Erősíti a csontokat

Gondoltad volna, hogy a sör szilikont tartalmaz? Nem is akármennyit; így a csontok sűrűbbek és erősebbek lesznek.

7. Tele van vitaminokkal

B12, B6 és B2 vitaminnal mindenképpen; így aki rendszeresen sört iszik, annak ezek harminc százalékkal nagyobb mennyiségben találhatók a vérében, mint akik nem szeretik a keserű itókát.

8. Segít álomba szenderülni

Az már köztudott, hogy az alkohol nem segít az alvásproblémákban, sőt, ront rajtuk. A sör sem az alkohol miatt segít az alvászavarokon, hanem a komlótartalma miatt. Elalvás előtt egy pohár alkoholmentes sör csodákat tehet.

9. Csökkenti a stroke kockázatát

Kevésbé lesz hajlamos a vér a rögképzésre, ha valaki minimális mennyiségű sört fogyaszt rendszeresen. Férfiaknál ez legfeljebb napi két üveg, nőknél egy.

10. A sörivók kisebb eséllyel kapnak szívrohamot

Akár 40-60 százalékkal kevesebb az esélyük rá, mint azoknak, akik egyáltalán nem fogyasztanak sört.  

És ezeket olvastad már?