Létrehozva: 2017.09.05.

Majd hanyatt vágta magát a nő, amikor análszexet javasolt neki orvosa

Döbbenetes megoldással álltak elõ a nõgyógyászok, erre viszont nõk tömegei háborodtak fel. Pedig elõfordulhat, hogy tényleg nincs más megoldás a szexre.

Óriási felháborodást váltott ki az ausztrál nők körében a nőgyógyászok javaslata – miszerint, ha prolapsus háló műtét után fájdalmat okoz a közösülés, anális úton szeretkezzenek a partnerükkel. A kétes eredményeket és szövődményeket okozó beavatkozás miatt amúgy is forrtak már az indulatok, ez a kijelentés pedig olaj volt a tűzre.

De miről is van szó? Egy olyan implantátumról, mely szövetbarát háló vagy szalagok formájában kerül beültetésre a kismedencébe, hogy javítsa azon nők életminőségét, akiknek elgyengült hüvelyfal, vagy kismedencei süllyedés, például méhsüllyedés miatt fájdalmaik, vizelettartási zavaraik vannak, vagy képtelenek a szexuális életre. A beavatkozás célja, hogy a megsüllyedt szerveket az eredeti állapotot megközelítve helyreállítsák: az implantátum segítségével visszaemelik a méhet a kismedencébe, visszaállítják a húgycső zárófunkcióját, és a megsüllyedt szerveket a későbbiekben is a háló tartja meg. Rövid, félórás műtét, altatásban vagy gerincvelői érzéstelenítéssel végzik, és az implantátumokat forgalmazó cégek szerint minimális a kockázat. Csakhogy a háló sok nő esetében nem tartott ki, és az ismételt megsüllyedés mellett iszonyatos fájdalmakkal kell együtt élniük...

Sok nőnél ráadásul lehetetlenné vált a hüvelyi közösülés, mert minden egyes aktus fájdalmat okozott. Ezért az ausztrál nők pertársaságot alapítottak az implantátumot gyártó cég ellen. A per során nyilvánosságra került egy e-mailváltás, melyben nőgyógyászok azt ajánlják a fájdalmakkal küszködő nőknek, hogy váltsanak anális közösülésre. A levelezés hamar bejárta az internetet, és óriási tiltakozást váltott ki. Volt olyan nő, aki szerint az orvosok javaslata  tulajdonképpen felér egy nemi erőszakkal. Mások szerint ez a hozzáállás a nőkre hárítja a felelősséget a probléma megoldása helyett. Felháborodott kommentek százaiban fejezték ki a nők, hogy egészséges szexuális életet szeretnének élni, nem akarják, hogy az orvosok által tönkretett hüvelyük mellett a végbélnyílásuk is használhatatlan legyen.

A botránynak köszönhetően kitudódott az is, hogy nemcsak a gyógyszergyár mellett álló orvosok, de számos független nőgyógyász is az anális szexet javasolja a sérült nőknek, az e-mailváltással kapcsolatban rengeteg nő számolt be arról, hogy rendelésen ugyanezt a tanácsot kapta a panaszaira válaszul. Gyalázatosnak tartják, hogy míg a beavatkozás lényege az lenne, hogy megszabaduljanak a fájdalomtól, ennek pont az ellenkezője történt – és megoldás helyett olyan szexuális szokásokra akarják rávenni őket, ami ellenkezik az elveikkel, a vágyaikkal, és amit egészségtelennek tartanak. Az implantátumokat gyártó cég kitart az álláspontja mellett, miszerint a beavatkozás hasznos, nők ezreinek javította az életminőségét, és a komplikációk csak nagyon kis számban jelentkeztek a pácienseknél. Kérdés, hogy az egyént ez mennyire vigasztalja – a kártérítésről pedig az ausztrál bíróságok fognak dönteni.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!