ÉLETMÓDI

Különleges szaunaélmények a siófoki Galerius Fürdőben

2018 rekordév volt a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellnessközpont történetében, hiszen soha nem fogadtak még ennyi látogatót. Ennek megfelelően idén bővül is a 12 éves fürdő: átalakítják a szaunavilágot, hogy még több látogató tudjon részt venni a folyamatosan telt házas szaunaprogramokon.

12 százalékkal több vendég érkezett 2017-hez képest tavaly a Galerius Fürdőbe – mondta el Balogh Renáta fürdővezető. Már 2018 első hónapjaiban is kiemelt forgalmat könyvelhetett el a Galerius, mely az év végéig összesen 170 ezer látogatót fogadott. Ebben pedig komoly szerepe volt a fürdő egyre népszerűbb szaunaprogramjai –sok vendég kifejezetten ezek miatt érkezik.

Balogh Renáta elmondta, küldetésüknek tekintik a szaunakultúra fejlesztését, ezért nyolc éve dolgoznak együtt egy professzionális szaunamester csapattal. Eleinte csak hétvégén tartottak szaunaprogramot a fürdőben, de akkora érdeklődés volt ezekre, hogy már hétköznapokon, szerdán és pénteken is rendszeresek a szaunaszeánszok.

Az alapkelléknek számító aromák mellett zenével, fényekkel, kiemelt alkalmakkor pedig különleges showelemekkel dobják fel a szaunázás élményét. Ugyanakkor azokra a vendégekre is gondoltak, akik a hagyományosabb szaunázás hívei: februártól havonta egyszer „klasszikus", a szaunázás alapjaihoz visszatérő programon vehetnek részt az érdeklődők.

A Galerius nem csak a szaunázás szerelmeseire, de a családokra is gondol. Az élménymedencék és a legnagyobb kedvencnek számító, 88 méteres óriáscsúszda mellett kiemelt időszakokban, például március 15-17. között gyerekeknek szóló animáció, illetve aquafitness várja a családokat. A hosszú hétvégén „forradalmi", a nemzeti ünnephez kapcsolódó szaunaszeánszra is lehet számítani – mondta el Balogh Renáta.

Az év további részében is számos különleges program várható. A hagyományokhoz híven július első szombatján, vagyis idén július 6-án tartják meg a Galerius Fürdő születésnapját. Õsszel pedig a szaunázók hétvégéje ígérkezik a legkiemelkedőbb eseménynek, amelyet az év fő attrakciójának szánnak – árulta el Balogh Renáta. Ekkor mutatkozik be ugyanis a Galerius megújult szaunavilága, amelyet nyáron építenek át, hogy még több vendéget tudjanak fogadni. A jelenlegi 35 fős finn szauna helyett ősztől már egy 60-70 fő befogadására alkalmas új szauna várja majd a programokra érkező látogatókat. Az eredetileg tíz éve kialakított, korszerű szaunavilág sokkal modernebb fény- és hangtechnikát is kap.

És ezeket olvastad már?