Létrehozva: 2021.02.02.

Közeleg a nap, amitől a férfiak 73 százaléka rosszul érzi magát

Ma már a magyar párok jó része is tart valamilyen formában Valentin-napot, ám a nők és a férfiak egész másképp vélekednek róla.

Hamarosan újra itt a szerelmesek napja, a Valentin. A párkapcsolatban élő nők nagy része alig várja a romantikus üzenetet hordozó csokit, virágcsokrot vagy plüssállatot. A szakértő szerint épp ez a probléma, hogy a nő csak vár. Aztán jön a pofára esés...

Fotó: Pixabay

Túlpörgik a nők a dolgokat...

„A Valentin-nap ugyanis a férfiak többsége számára valójában semmit sem jelent, sőt, 73 százalékuk nem bírja körülötte a felhajtást. A nőknek ezzel szemben elvárásai vannak a megünneplésével kapcsolatban. A nők szerencséjére azonban ebből a semmiből bármit ki lehet hozni, amit ők szeretnének”- állítja Gergics Dániel kommunikációs szakértő. A szakember szerint a férj, barát, pasi számára ez a nap valójában nem bír nagy jelentőséggel, a legtöbben hajlandóak rá, hogy ilyenkor a a nők kedvére tegyenek. Ennek viszont egyetlen nagyon fontos és kiemelkedő eleme van, ami nem más, mint a felek közötti hatékony kommunikáció. ”Férfiszemmel nézve azt gondolhatjuk, hogy egy kis figyelmesség vagy virág is megteszi. Sok nő azonban ennél többre vágyik, csak nem szólnak róla a párjuknak. A férfiak inkább logikai alapon közelítik meg a dolgokat, míg a nőkben dúlnak az érzelmek. Ha nem közlik a párjukkal, milyen számukra az ideális Valentin-nap, akkor könnyen csalódhatnak.„

Beindul a negatív gondolati spirál

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az elmúlt egy év bezártsága egyébként is megterhelte a párkapcsolatokat. Nem csoda, ha éppen a Valentin-nap közeledtével robban a feszültségbomba: „Ha a párkapcsolatban élők eddig sem beszéltek meg alapvető dolgokat, amelyekre a közös életüket építhetnék, akkor egy ilyen helyzet felszínre hozhatja a lappangó problémákat” – mondja Gergics Dániel. A mindennapok során ugyanis könnyű szemet hunyni a kapcsolatunk hiányosságai fölött, valójában mégis marad bennünk egy-egy tüske a figyelmetlenségek után, amit a párunk részéről tapasztalunk. Aztán eljön az ünnep, amikor kibújik a szög a zsákból, a nő készül, a férfi nem. „Azt hittem, hogy ez neked is egyértelmű!” – hangzik el az ilyenkor legjellemzőbb mondat.

Itt indul be a negatív gondolati spirál, amibe azáltal kerülünk, hogy tényként kezelünk olyan dolgokat, amelyeket egyébként meg sem beszéltünk a másik féllel. „Ilyenkor azt hihetjük: értjük, a másik mire gondolt, és miért reagált úgy, ahogy. Nem merjük vele megbeszélni a dolgokat, mert úgyis tudjuk, mit mondana rá – pedig valójában nem tudjuk! Így kerül vakvágányra a kapcsolat. Ezzel csak a saját illúziónkat erősítjük magunkban, és minél tovább tesszük, annál színesebbé, szagosabbá válik az általunk kreált történet.”

Mi lehet a megoldás?

“Ha folyamatosan kommunikálunk, együtt élünk és lélegzünk a hétköznapokban, akkor gördülékenyebben fog menni egymás megértése is. Mivel a férfiaknak általában nincsenek igényeik a Valentin-nappal kapcsolatban, a nőknek meg kell fogalmazniuk feléjük, hogy számukra mit jelent az ünnep. Ha ezt elmulasztják, akkor azt kaphatják, amit a férfiak maguk várnak ilyenkor: tehát semmit! Ha ezzel szemben őszintén fordulunk a másikhoz, bármennyire is tartunk a választól, legalább megismerjük a valóságot, ami után többé nem keringenek illúziók a fejünkben. A Valentin-nap és a kapcsolat is akkor lesz mindkét fél számára örömteli, ha nyíltan és őszintén beszélünk egymással a lelki igényeinkről” – zárja a szakértő. Szerinte a Valentin-nap valójában egy lehetőség arra, hogy a párok egy jó hangulatú estét töltsenek egymással, tartalmas beszélgetéssel és egy finom vacsorával, esetleg telefonok nélkül.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

magyarnemzet.hu

Gigantikus mennyiségű drogot foglaltak le egy bűnszövetkezettől

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

mindmegette.hu

Hétvégi ebédötletek sertéscombból: íme a 12 legszaftosabb étel a család asztalára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban