ÉLETMÓDI

Közeledik a világvége - készülj, mert jövő évre jósolják az apokalipszist

Egy vallási csoport azt állítja, 2017-ben jön el a világvége. Már el is kezdték a készülődést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy keresztény csoport azt jósolja, teljes napfogyatkozással érkezik el a világvége, méghozzá jövőre. A konkrét dátum alapján már kevesebb, mint 1 év, ami hátravan, ugyanis 2017 augusztus 21-ére teszik az apokalipszist.

Egyes jóslatok egyébként inkább Amerika pusztulását vetítik előre erre a dátumra, de állítólag 17 évet töltött Nathan Shepard kutató azzal, hogy a próféciákat értelmezze és konkretizálja. Ennek alapján pedig az emberiség történetének legnagyobb katasztrófájára kell készülni.

Más elképzelések szerint a 2017-es világvégét egy világháború, illetve akár egy hatalmas járvány fogja elhozni. Az elméletek egy részében egyébként az a közös pont, hogy különböző számítások szerint erre az évre utalt egy korábbi prófécia Krisztus eljövetele kapcsán. Jézus eljövetelét azonban megelőzi egy 7 éven át tartó nyomorúság. Ez ugyan egyesek szerint szegről-végről meg is valósult, csakhogy az Antikrisztus uralkodása, a hitehagyás és Jézus második eljövetelét a jóslat szerint megelőző válság kapcsán máris megoszlanak a vélemények.

Csomagolásra, bunkerek építésére és konzervek felhalmozására azért minden bizonnyal nem igazán lesz szükség. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a világnak elméletben már többször is vége lett. Ott van mindjárt 2012, 2014, de akár a tavalyi, 2015-ös év is. És ahhoz képest azért lássuk be, egész tisztességesen túléltük e baljóslatúként beharangozott eseményeket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?