ÚTISÚGÓ

Koronavírus: Meglepő, de praktikus ötlettel állt elő a magyar szállodaigazgató

Csatasorba állítaná azokat a dolgozókat, akiknek a munkájára a törölt foglalások miatt jelenleg nincs a vendéglátásban szükség.
  • Szerző: D.K.

„A turisztikai munkaerőpiacon országosan több ezer takarítónő és karbantartó van, érdemes lenne igénybe venni a segítségüket az egészségügyi intézkedésekben. Közintézmények, kórházak és iskolák fertőtlenítésében és karbantartási munkálataiban nyújthatnának segítséget a nehéz időszak alatt” – javasolja Belán Miklós, a Royal Club Hotel Visegrád szállodaigazgatója. Náluk hétfőtől már nem fogad új vendéget a szálloda, a jelenleg ott tartózkodókat pedig megkérik, hogy amennyiben meg tudják oldani, még hétfőn hagyják el a szálláshelyet. A kialakult helyzet és a Magyar Orvosi Kamara javaslatai alapján nem tartják etikusnak az utazásra való buzdítást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A koronavírus-járvány kezdete óta a visegrádi hotelben a belföldi vendégek védelméért külföldi lakcímmel rendelkező utazókat már eddig sem fogadtak. A kialakult helyzetre való tekintettel azonban szélsőségesebb lépést tartott indokoltnak a vezetőség.

Ennek értelmében a járványügyre való tekintettel 2020. március 16-án átmenetileg bezár a Royal Club Hotel Visegrád.

A szállodaigazgató kiemelte: a vezetőség azért döntött a bezárás mellett, mert a koronavírus gyors terjedése miatt nem tartják etikusnak az utazásra való buzdítást. A turisztikai szakma szereplőinek azt javasolja, hogy minél előbb fejezzék be az utazásra szorgalmazást és a gazdasági érdekek helyett az emberéletek védelmét helyezzék előtérbe.

Mint elmondta, ügyeleti rendszert vezetnek be és a teljes személyzetnek két hét otthoni pihenőt adnak. A szabadságolás két hete után, amennyiben a dolgozók jó egészséget mutatnak és nem vezetnek be szigorító intézkedéseket folytatják a foglalkoztatást.

A Royal Club Hotel Visegrád legközelebb a járványügyi helyzet után nyitja meg kapuit, ahol a jelenlegi színvonallal és a jelenlegi munkatársakkal kívánja fogadni vendégeit. Ehhez azonban segítséget kér törzsvendégeitől és azoktól, akik egyetértenek a lépéssel és értékutalvány vásárlási lehetőséget vezet be. A befolyt összegből szeretnék fedezni a munkavállalók jövedelmét és számítanak az állam segítségére is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?