ÉLETMÓDI

Környezetbarát édes élvezet

A Felföldi Édességgyártó Kft. a fenntarthatóság jegyében új termékekkel debütál Kölnben.
  • Szerző: RIPOST

Az édességiparban vezető szerepet betöltő magyar vállalkozás izgalmas újdonsággal készül a február 2-5. között megrendezendő ISM-re, a világ első számú édességipari szakvásárára, mely kifejezetten a világ édesség és snack gyártására összpontosító innovációs platform, vitafórum és a kreatív ötletek színes tárháza.

Az édességek és snack-ek piaca egy gyorsan változó, folyamatosan megújuló, és versenytársakban bővelkedő terep, mely éber figyelmet és gyors reakciót igényel azoktól a vállalkozásoktól, akik szeretnének az ágazat élvonalába tartozni. A Felföldi Kft-nek mindig is sikerült a piacot megelőzve, vagy azzal szoros szimbiózisban azonosulni a legújabb fogyasztói igényekkel. Ezt bizonyítja a cég utóbbi években bemutatott termékportfóliója, és az az újdonság, ami e hét vasárnap rajtol az ISM-en.

A fogyasztói trendváltozás, azaz a tudatos, átgondolt táplálkozás iránti igény és az egyre növekvő környezettudatosság áll a Felföldi termékfejlesztésének fókuszában. Tavaly a Let’s Cheese! 100% sajt snack és a MiraWell müzligolyók mutatkoztak be nemzetközi porondon, melyek kifejezetten a speciális étrendet és diétát követő vásárlókat hivatottak kiszolgálni, idén pedig azoknak a fogyasztóknak igyekszik kedvezni az innovatív gyártócég, akik szeretnének kíméletesebben viseltetni környezetük iránt.

Képünk illusztráció

Nem titok, az egyik legnépszerűbb termékünk a Quick Milk varázsszívószál, mely egy olyan drazsékkal töltött finomság, ami a tejfogyasztást hivatott népszerűbbé tenni a gyermekek körében. Lassan harminc éve gyártjuk ezt a termékünket, s látjuk, hogy az igény nem csökken iránta, hiszen mindig is szükség lesz a tejvarázsra a kicsik életében. Ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen áldozatok árán tudjuk ezt a varázslatos élményt eljuttatni a gyermekekhez. Nem szeretnénk, ha a termékünk az elkerülhetetlennél nagyobb mértékben terhelné a környezetünket, hiszen mi is érezzük a felelősségünket a következő generációkért, éppen ezért célunk, hogy egy élhető bolygót hagyjuk hátra gyermekeinknek. Évek óta azon dolgozunk, hogy a Quick Milk egy környezettudatos termékként szülessen újjá. Ennek szellemében fejlesztettük ki a most bemutatkozó újdonságunkat. Azt hiszem, megtaláltuk a végső, legjobb megoldást: az ehető szívószálat, mely egy percre sem terheli a környezetet – foglalta össze büszkén a kutatási projekt lényegét Felföldi József, a cég alapítója és tulajdonosa.

Az ehető szívószál egy cukormentes, laktózmentes, GMO mentes, vegán, gabonaalapú termék, mely lehetővé teszi, hogy bűntudatmentesen fogyasszuk kedvenc italainkat, hiszen a 30 perces használati időt követően – mely alatt garantáltan stabil marad a termék – természetes módon lebomlanak a használt szívószálak.

Az ehető szívószálak két márkanév égisze alatt kerülnek bevezetésre a piacra. A gyártó tervei szerint StrawAmore ízesítetlen funkcionális szívószálak a hotelek, éttermek és bárok elengedhetetlen kellékei lesznek a következő években. Az ehető Quick Milk szívószálak pedig a hagyományos műanyag és lebomló műanyag varászszívószálakat váltják majd fel világszerte a fogyasztók háztartásaiban, hiszen pontosan ugyanazt az ízélményt nyújtják a gyermekeknek, mint a hagyományos társaik. A kezdetekben három ízben érhetők el a környezetbarát reform édességek: eper, vanília és csoki ízesítésben, de az ízkombinációk tárháza végtelen, így a következő években rengeteg variációra számíthatnak a fogyasztók.

 

 

És ezeket olvastad már?