ÉLETMÓDI

Könyörgünk, kánikulában semmiképp ne tedd!

Ha mégsem bírod ki, akkor legalább ne a déli órákat válaszd! De jobban teszed, ha most inkább el is felejted mind a hetet...

1. Lángossütés
Sőt, ne kezdj bele fánk- vagy palacsintasütésbe se! És egyáltalán, a déli órákban különösen kerüld el messzire a tűzhelyet! Ha nagyon muszáj főznöd, akkor tartogasd inkább estére, és válassz olyasmit, ami hamar megvan. Igen, a lángos és a palacsinta finom, ráadásul nyári. De biztosan 40 fokban akarsz 20 darabot nyílt láng fölött kisütni? Na ugye!

2. Elkezdeni a futást
A futás az egyik legklasszabb sport, ha ráérzel az ízére. De biztosan állítjuk: ha most vágsz bele, akkor nem fogsz rákapni! Most van itt az ihlet? Hát jó, indulj neki, de ha ránk hallgatsz, reggel 7 előtt vagy este 9 után indulsz el...

3. Füstölőzés
Imádod a füstölők illatát? Amikor a hőségtől alig lehet lélegezni, akkor ne fullaszd magad mégse ilyesmivel, mert el fogod átkozni a döntésedet. Örülj inkább annak, ha megmozdul kissé a levegő!

4. Frufru
Ha eddig nem volt frufrud, halaszd inkább őszre az új frizurát. Garantáljuk, hogy az újdonságnak legfeljebb 24 órán át fogsz csak örülni. Egészen addig, amíg a frufru el nem kezd hullámosodni a melegtől, a homlokod pedig megsülni a plusz réteg hajtól, ami borítja.

5. Szaunázás
De most tényleg, nem elég szauna-élmény, amit a lakás vagy a tömegközlekedés ad?!

6. Alakformáló fehérneműk
Ezek a fehérneműk nem attól csinálnak jó alakot, hogy szellős, vékony anyagból készülnek és apró darabok... Élvezd inkább azt a nyári ruhát, ami alig ér a bőrödhöz, és fenébe pár napig a tökéletesnek látszó alakkal!

7. Lakás átrendezése
Ha igazi hős vagy, akkor persze a kánikula sem állíthat meg. De ha eddig jó volt az asztal, a szekrény és az ágy ott, ahol most van, akkor talán várd meg, hogy ne kelljen minden mozdulat után zuhanyról álmodoznod. Ezen az 1-2 héten már igazán nem fog múlni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?