ÉLETMÓDI

Kitüntetést kapott a MikulásGyár!

A Vöröskereszt világnapján vehette át munkájának elismeréséül a díjat a karitatív alapítvány.

A MikulásGyár immáron több mint egy évtizede viszi el a mélyszegénységben élők otthonába a reményt minden karácsonykor, és minden évben egyre több és több adománnyal megrakott kocsi indul útnak országszerte.

A tavalyi év decemberében rekordot döntött a szervezet, 137.000 kilogrammnyi adományt gyűjtött össze és juttatott el a rászorulók részére önkéntesei és támogatói segítségével.

Mint minden évben, a Vöröskereszt világnapján civil szervezeteket, és önkénteseket, civileket tüntet ki a Vöröskereszt.

Ebben az évben a MikulásGyár is bekerült a díjazottak közé, és Keszthelyen vehette át az “Év adományozója” megtisztelő címet.

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete 2017 évben szeretné megköszönni azt a munkát, amit a rászorulók segítése terén Szervezetünkkel együtt tettek. A Budapesti Szervezet az Év támogatója kitüntetésre terjesztette fel Önt/Önöket, melyet az Országos Vezetőség egyhangúan elfogadott.”

„Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy megkaptuk ezt a címet. A Vöröskereszt minden évben stratégiai partnere a MikulásGyárnak, segítségükkel valóban a legmegfelelőbb helyekre jutnak el az adományok.”  - nyilatkozta Zsolnai Endre főszervező.

A jövőre nézve is változatlanok a tervek, minél több emberhez eljuttatni az üzenetet, így ebben az évben is aktívan tevékenykedik majd a MikulásGyár. A munkát már jóval a látványos decemberi nyitás előtt elkezdik, hiszen rengeteg szervezést és logisztikát igényel az adományok begyűjtése, szortírozása, és kiszállítása.

„Az emberek a 12 éves “karitatív fesztivál” üzenetét jól ismerik már, így az adományok nagy része tartós élelmiszer volt, emellett pedig jó minőségű ruha, játék és könyv. Idén a MikulásGyár minden eddiginél hosszabb nyitvatartással szeretne működni, a tervek szerint december 1-e és 22-e között lesz lehetőség adományozni az 56-osok terén, a Lurdy Házban és országszerte sok ponton.” – mondta Zsolnai Endre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?