ÉLETMÓDI

Kitálalt a szexszakértő: ezért lép le az első együttlét után egy csomó pasi

Sok férfi egyszerűen felszívódik, miután lefeküdtek a nőkkel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nadia Bokody szex- és párkapcsolati szakértő szerint egyszerű oka van annak, ha egy férfi eltűnik az első szexuális együttlét után. A szakértő szerint ennek gyökere a különböző neveltetésben van.

Fotó: Pixabay.com

Egyes szakértők szerint legalább 90 napot kellene várni, míg a nő odaadja magát egy férfinak, mert így kiderül, milyen a férfi viszonya az elköteleződéssel.

Gyakran megesik azonban, hogy a nőket elragadja a szívük – na meg a hév – , egy romantikus gesztus vagy éppen pár szép szó után pedig zöld utat adnak a férfinak. Csakhogy másnap nem kapják meg azt az üzenetet, amire igazán várnának. Nem lesz rózsaküldés, de szerelmi vallomás sem. Sőt, a férfiak többsége eltűnik, mint szamár a ködben.

Bokody a saját tapasztalataiból tudja, ez mennyire fájó egy nő számára, a barátai pedig azt is hozzáteszik, ilyenkor nemcsak a szív, de az egó is sérül. Hiszen ez egy nagyon ronda kihasználás és elutasítás.

A szakértő szerint azonban ezen nincs mit csodálkozni. Míg a nőket arra tanítják, hogy várni kell, addig nagyon sok férfit (sőt, Bokody szerint az összes férfit) csak a hajsza érdekli, a vadászat. Ha már becserkészték a nőt és az meg is adta magát, továbbállnak.

„A fiúk elnémulnak szex után, fel is szívódnak, mert csak egy tranzakciónak tekintik az egészet. De nem kell ezen csodálkozni, erre neveljük őket már gyerekkoruktól. Nem tanulják meg kifejezni az érzéseiket. Azt mondjuk nekik, a fiúk nem sírnak, a valódi férfiak kemények és erősek. Lényegét tekintve érzelmi kasztrálást végzünk a fiúkon. Mi hoztuk létre az orgazmus utáni tisztánlátás fogalmát. Amikor valaki a közösülés után azonnal megbánja, hogy lefeküdt az illetővel, vagy amikor kielégül és már nem a szexen jár az esze” – fejtette ki.

Bokody szerint a nők és a férfiak szexuális szokások tekintetében sem különböznek sokkal egymástól. Annyi csak, hogy a férfiak nem mondhatják el az érzéseiket a tanult viselkedésformák szerint, ezért inkább csak lelépnek. De azt a szakértő sem tagadja, hogy bizony vannak olyan férfiak, akiknek tényleg csak a szexre kellett a nő és kész, nincs mögötte semmilyen pszichológiai folyamat. Ezt azonban mindenképp a közösülés előtt kell tisztázni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?