KEDVENC

Viharkabát-elv mentheti meg a kutyákat a petárdáktól

Te is tehetsz azért, hogy kutyád számára ne váljon borzalommá a szilveszter éjszaka. Mutatjuk, milyen egyszerû trükkel csökkentheted a petárdák okozta félelmet!

A szilveszteri petárdázás az egyik legrémisztőbb dolog kutyáink számára. Gyakran javasolnak benyugtatózást a szakemberek, hogy lelki biztonságban vészeljék át kedvenceink ezt az időszakot.

Joggal vonakodsz azonban a gyógyszerektől, mert ezek a szerek sokszor nem a megfelelő hatást váltják ki a kutyáknál.

Mutatunk egy sokkal egyszerűbb módszert, amivel lenyugtathatod kutyád és segítheted abban, hogy félelemérzete jelentősen csökkenjen. Ráadásul ezt az egyszerű módszert, a Nyugi-csomót minden szaktudás nélkül is alkalmazhatod! A Nyugi-csomó az ún. "Viharkabát" elvén alapszik, annak házi változata. Lényege, hogy a kötés épp olyan pontokon érintkezik az állat testével, melyek a higgadtságért, nyugodtságért felelősek, így a kutya lelki biztonság állapotába kerül.

Amire szükséged lesz hozzá az egy hosszabb kötött sál, vagy valamilyen szélesebb anyag, mondjuk, egy fásli, a kutyád méretétől függően.

Ezzel a technikával megnyugtathatod kutyád, a kötést akár egész nap viselheti, minden probléma nélkül.

A nyugi-csomót a mai estén kívül bármikor használhatod, ha kedvenced feszült, vagy ideges egy-egy szituációban: villámlás, dörgés, hangos koncert, napfogyatkozás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?