KEDVENC

Trükk! Töröltél egy SMS-t? Így szerezheted vissza!

Életmentő tudás Android-ra, IPhone-ra.
címkék:
  • Szerző: KAM

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy tévedésből, meggondolatlanságból, vagy egy rossz mozdulatnak köszönhetően törölt egy sms-t, ami fontos adatokat, üzenetet, titkokat tartalmazott.

Sőt, egy sms akár perdöntő bizonyíték is lehet!

Van egy jó hírünk: vissza lehet szerezni.

És ennek az Androidosok és IPhone-osok egyaránt örülhetnek. Igaz, előbbieknek némi "előkészület" is szükségeltetik.

Így kaphatod vissza az SMS-ed, ha Android-os vagy:

A készülékre telepíteni kell egy úgynevezett "szemetes" alkalmazást, ami ugyanúgy működik, mint a számítógépek hasonló funkciója. A törölt tartalmak így nem a "felhőben" vesznek el, hanem a szemetesbe kerülnek, és onnan bármikor visszaállíthatóak, ha szükségünk van rájuk. 

Számos ilyen ingyenes alkalmazást találunk, mint például a Dumpster, amelyekkel sokkal stresszmentesebb lesz a takarítás, és a bakira is jó megoldás.

Sőt, akadnak olyan programok is, amelyek a telefon teljes memóriáját átvizsgálják, és megmutatnak minden adatot, amit helyre lehet még állítani.

Így kaphatod vissza az SMS-ed, ha IPhone-od van:

IPhone-osok esetében van egy olyan trükk, amivel program telepítése nélkül is vissza lehet szerezni a törölt SMS-t. Valahányszor csatlakoztatjuk a telefont a számítógépünkhöz, a tartalmáról készül egy biztonsági mentés. Az SMS-ekről is. 

Csatlakoztasd az IPhone a számítógéphez, és az ITunes-on belül kattints az "Áttekintés" menüpontra. Felül megtalálod majd az IPhone adatai alatt az alábbi funkciót: IPhone helyreállítása.

Az utolsó tárolt változat így visszakerül a telefonra.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?