KEDVENC

Soha ne hagyd a kutyádnak, hogy így utazzon az autóban

Mindenkit megmosolyogtat, ha egy autóból kinéző, boldog kutyaarcot lát. Édes, ahogy a fülek lobognak, ragyognak a szemek és az eb széles vigyorra húzza a száját. Csakhogy ez egy nagyon veszélyes helyzet. Akárcsak a sofőr ölében utazó eb.

Végre itt a jó idő, már a nyaralást tervezzük. Ha van háziállatunk, őket sem hagyjuk otthon.

Még rövid útra se tervezzük, hogy kutyánk szabadon ülve, sétálgatva, ablakon kihajolva, pláne az ölünkben ülve utazzon.

 

Gondoljunk arra, hogy egy erős fékezésnél nem csak saját magát törheti össze a szabadon tartózkodó állat, de az utasokat is. (Egy 15 kg-os, nem rögzített kutya 1000 kg-nak megfelelő ütéssel esik bármire, amikor 70km-ről kell a sofőrnek hirtelen lefékeznie). Ránk esnek, vagy előre zuhanva kitörhetik a szélvédőt. A kicsik a pedálok alá kerülhetnek, így tovább súlyosbíthatják a balesetveszélyes helyzetet.

Kistestű kutya

Egy kistestű kutya legbiztonságosabban a műanyag hordozójában utazhat. Ott élelmet és vizet is talál. Ha a hordozó is rögzítve van, komolyabb fékezésnél sem történhet baj. De beszerezhető speciális kutyaülés is, melyben biztonsági öv is védi kedvencünket.

Puha utazófekvőhelyeket is lehet kapni különböző méretű kutyák számára, melyeket biztonsági övvel rögzíthetünk. Ebben hosszú utat is kibírnak négy lábú társaink, hála a kényelmes körülményeknek.

Kutya biztonsági öv

Rövidebb utakra is érdemes beszerezni kutya biztonsági övet.

Ez egy hámból és a biztonsági övbe csatolható pórázból áll. A kisállat kereskedésekben minden méretben kapható. Semmi esetre se tanácsos a nyakörvet rögzíteni a biztonsági övbe, mert az

egy hirtelen sebességváltásnál eltörheti az állat csigolyáját.

 

A hátsó ülésen biztonságosabban utazik, mint a vezető mellett.

Nagy testű kutyák

A nagy testű kutyát a csomagtérben lehet megbízhatóan szállítani.

A kombi autókban szabadon is utazhat, de ebben az esetben érdemes ráccsal vagy hálóval elválasztani az utasteret. A legpraktikusabb egy megfelelő méretű box-ot vásárolni, és abban utaztatni a kutyát. A boksz stabilan rögzíthető. Készülhet fémből, műanyagból vagy textilből. A kutya méretének és fajtájának megfelelőt szerezzünk be.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?