Létrehozva: 2016.12.18.

Reszkessetek betörők: 11 trükk, amit nem vettél észre!

Ha ezt elolvasod, idén már másképp nézed a filmet.

Ha Karácsony, akkor Kevin és Reszkessetek, betörők! Ma már kijelenthetjük, generációk nőnek fel a szőke kisfiú karácsonyi történetén, azonban a mai negyvenes generációnak is tudunk újat mondani, ami a filmet illeti - írja a ferfibrlang.hu

A ferfibarlang.hu összegyűjtötte szinte mindet. Ezt a tizenegy trükköt ugyanis nagyon kevesen tudják a Reszkessetek, betörők!-ről.

1. Lécsőn szánkózás.

Kevin a félemeletről, a lépcsőfordulóból indul neki szánkóval, hogy a nyitott ajtón át az utcáig ugrasson vele. Amennyiben azonban fentről nézünk le egy picit az útvonalra, tisztán látszik, ha mindez igaz lenne, Kevin feltehetően felkenődik a falra.

2. Kaszkadőr!

Akadtak a filmben olyan jelenetek, amelyeket kaszkadőr nélkül képtelenség lett volna leforgatni. Ezekben Larry Nicholas pótolta Kevint. A férfi harmincéves volt, méreteit tekintve azonban épp egy kilenc éves fiúnak felelt meg. Tökéletes választás.

3. A furgon!

Az egyik jelenetben a betörők majdnem elgázolják a furgonukkal Kevint. Ebben azonban Macaulay Culkin pótolhatatlan volt az arca miatt. Viszont kockázatos volt centizgetni a "majdnem gázolást". Végül ezt úgy oldották meg, hogy visszafelé rögzítették a képsorokat. Árulkodó lehet Kevin sáljának furcsa mozgása.

4. Egy nap sem kellett!

A filmben megjelenik John Candy, a tehetséges polkazenész, aki bandájával felveszi Kevin anyukáját, hogy hazavihesse bajba jutott fiához. Azokat a jeleneteket, amelyekben John megjelenik, nem egészen huszonhárom óra alatt rögzítették. Reggel 7-kor kezdték a munkát, a férfi másnap reggel 6-kor végzett. Ez óriási teljesítmény filmes berkekben. A színész egyébként 1994-ben, szívrohamban hunyt el.

5. Hó helyett krumpli!

A Karácsonyi havazás fejtörés elé állította a film készítőit, hiszen az időjárás nem volt kegyes hozzájuk. Végül az égből hó helyett burgonyaszirom hullott. 

6. Kevin ujja!

A sapkás betörőt Joe Pesci alakította. Az egyik jelenetben ő, azaz Harry azzal fenyegette meg Kevint, hogy leharapja az ujját. Az akció túl jól sikerült, Kevin, azaz Macaulay Culkin a mai napig az ujján viseli a nyomát.

7. Buzz nője!

Amikor Kevin Buzz holmijai között kutat, megtalálja a barátnőjéről készült képet. A filmkészítők nem akartak senkit olyan helyzetbe hozni, hogy egy életre a csúnya lány karaktere határozza meg az életét, így a fotón egy lánnyá sminkelt fiú látható.

8. Spóroltak!

Megjelenése után a film tizenkét héten át vezette a nézettségi listákat. Mindezt úgy, hogy csak 18 millió dollár volt a költségvetése. Trükkökre ebből nem nagyon futotta. Egy lelkes fiatalember viszont aprópénzért, édesanyja pincéjében varázsolta oda Kevin köré a családtagjait, amikor épp elmélkedett. Sőt, a puskagolyót is ő festette rá a filmkockákra, egyesével.

9. Néma kiáltás!

A másik betörő, Marv arcára Kevin a filmben rádob egy madárpókot. A színész, Daniel Stern egy próbát vállalt a jelenetre. Sőt, a felvételen csak eljátszotta, hogy ordít. Nem kiabálhatott, nehogy megijedjen és megcsípje a pók. Hangját utólag vették fel.

10. Tarts meg az aprót!

Szállóigévé vált annak a filmnek szinte az összes mondata, amit Kevin többször is megnéz, miután egyedül maradt otthon. A film nem valós. A Reszkessetek, betörők! miatt írták és forgatták le.

11. Mezítláb!

Marv a hóban gyakran mezítláb szaladgál. A lábán valójában gumitalp van, hogy ne fázzon meg. A lakásba azonban valóban a saját lábán lép be, amikor karácsonyfadíszekre lép. Utóbbiak azonban cukorból készültek, hogy ne sérüljön meg.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Hosszú idő után először ültek tárgyalóasztalhoz az oroszok és ukránok

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-