KEDVENC

Íme, az 5 legnagyobb gazdibaki! Sose szeretkezz a kutyád előtt!

Szeretkeztél már úgy, hogy a szobatársad ült az ágy szélén és nézett titeket? Biztosan nem. Akkor, miért csinálod, ha a kedvenced a földön ül? Ha nem szeretnéd, hogy kisördög váljon belőle, ezt az öt dolgot ne csináld!
címkék:

A kutyanevelés nem egyszerű feladat, és ha hibázol, bizony egy életen át viselheted a következményeket. Ha nem akarod, hogy a kutyád maga legyen az ördög, akkor a következő bakikat ne kövesd el!

1. Birkózás

Fontos, hogy pontos határai legyenek a játékidőnek. Nem tilos birkózni, de csak olyan állattal szabad, amelyik felismeri, hogy ez csak játék és nem komoly. Más esetben sérüléseket okozhat gyerekeken, vagy akár idegeneken.  A birkózás előtt ültesd le, és legyen egy parancsszó, ami azt jelzi, hogy itt az ideje a bohóckodásnak. A végén pedig egy másik parancsszóval jelezd, hogy be kell fejezni. Ha a kutya nem tud lenyugodni, inkább kerüljétek a birkózást, vagy fordulj szakemberhez.

2. Veszekedés

Ha ideges, dühös vagy, azt az állat is megérzi. A heves mozdulatok felzaklathatják, esetenként pedig azt is érezheti, hogy meg kell védenie a gazdáját. Akár meg is haraphatja a partnered.

3. Figyelj rá, ha buli van!

Szokatlan lehet kedvenced számára, ha a hétköznapok nyugodtságát felváltja valami mozgalmas, és hangos. Ha átjönnek a haverok meccset nézni, vagy házi bulit tartasz, a nagy zsivaj felzaklathatja a kutyát. Figyeld meg a viselkedését.

Ha nyugodtan fekszik, és csak a füleit mozgatja nyugodtan maradjon egy légtérben veletek.

Viszont, ha nyugtalan, ideges és behúzódik az asztal alá, akkor célszerű egy nyugodtabb szobában elkülöníteni.

4. Az ominózus ágy

Ha huzamosabb ideig egyedül élsz, és megengeded a kis négylábúnak, hogy melletted aludjon, bizony joggal veheti területfoglalásnak, ha megjelenik egy harmadik is az ágyban. Ha szexeltek, pedig érdemes kizárni, mert a hevesebb aktust nézheti akár verekedésnek is, és meg fogja védeni a gazdit.

5. Ne zavard össze!

A legfontosabb a következetesség a kutyanevelésben. Amit reggel nem engedsz meg neki, azt este sem szabad, mert teljesen összezavarod, hogy mit szabad és mit nem. Legyenek konkrét szabályok, amiket mindig, minden helyzetben be kell tartani.

 

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?