Létrehozva: 2019.08.04.

Hatalmasat köpött a falra Alpi, öröm volt nézni!

Hatalmas csõdület kerekedett Várpalotán, amikor a lakótelepi tömb aljában mûködõ kutyakozmetikába kötõféken bevezették az alpakát. A mindenre elszánt tulaj annyit kért a mestertõl, hogy szabadítsa meg bundájától az egzotikus patást.

Vass Ákos kutyakozmetikus nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen, amikor meglátta, ahogy az alpaka komótos léptekkel araszol befelé a kutyakozmetikájába.

Kényelmes buszban utazgat

A mester 25 éve dolgozik szakmájában, de alpakához még nem volt szerencséje. Hiába, no, a Dél-Amerikában honos tevefajta nem tipikus kedvenc errefelé… „Amúgy előre bejelentették. Gazdája ugyanis felhívott és megkérdezte, vállalok-e alpakanyírást. Megállapodtunk egy időpontban, de azt hittem, az illető telefon-betyárkodik. Csak akkor jöttem rá, hogy nem átverésről van szó, amikor egy kényelmes kisbuszban utazva begördült a lakótelepre Alpi.

Mondjuk, az biztos, hogy nem fázott, akkora szőr borította a testét, hogy csak na!”

Mindenki látni akarta a különös szerzetet

Alpit óvatosan levezették a kocsiról, ő közben érdeklődve lesett körbe-körbe. Viccesen mozgatta a pofiját, mintha csak véleményezné, amit lát. „Mondanom sem kell, nem kis feltűnést keltett! Odacsődültek a környékről a gyerekek, mindenki látni akarta a különös szerzetet.

Aztán egyszer csak már idebent kérődzött - idézi fel különös kuncsaftjával történt találkozását Ákos, a kutyakozmetikus.

Fedezékbe, mert lő!

Alpi villámgyorsan és kíméletlenül bemutatkozott: olyat köpött a falra, hogy öröm volt nézni! „Gazdija szabadkozott, hiszen a köpködés az alpakák tipikus szokása, de innentől kezdve nagyon figyeltük a kicsikét. Alpi folyamatosan gyűjtötte a szájában a nyálat, és amikor láthatóan célozni készült, abbahagytuk kicsit a munkát és fedezék mögé bújtunk.” A köpködést leszámítva Alpi határozottan jól viselkedett, még a gazdája is csodálkozott, hogy nem rugdos. „Landolt néhány köpet a falon, szerencsére könnyen le lehetett törölni, és egyáltalán nem haragszom érte sőt! Alpi jöhet bármikor, igazán mókás volt vele dolgozni. A most lenyírt bundát pedig szívesen továbbadom, hátha valaki hasznát veszi…”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

metropol.hu

Most jött: baleset történt, fontos szakaszon nem jár a 4-es és a 6-os villamos

mandiner.hu

Amerikai szenátor: Ukrajna elveszítette ezt a háborút

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-