KEDVENC

Hatalmasat köpött a falra Alpi, öröm volt nézni!

Hatalmas csődület kerekedett Várpalotán, amikor a lakótelepi tömb aljában mûködő kutyakozmetikába kötőféken bevezették az alpakát. A mindenre elszánt tulaj annyit kért a mestertől, hogy szabadítsa meg bundájától az egzotikus patást.

Vass Ákos kutyakozmetikus nem tudta, hogy sírjon vagy nevessen, amikor meglátta, ahogy az alpaka komótos léptekkel araszol befelé a kutyakozmetikájába.

Kényelmes buszban utazgat

A mester 25 éve dolgozik szakmájában, de alpakához még nem volt szerencséje. Hiába, no, a Dél-Amerikában honos tevefajta nem tipikus kedvenc errefelé… „Amúgy előre bejelentették. Gazdája ugyanis felhívott és megkérdezte, vállalok-e alpakanyírást. Megállapodtunk egy időpontban, de azt hittem, az illető telefon-betyárkodik. Csak akkor jöttem rá, hogy nem átverésről van szó, amikor egy kényelmes kisbuszban utazva begördült a lakótelepre Alpi.

Mondjuk, az biztos, hogy nem fázott, akkora szőr borította a testét, hogy csak na!”

Mindenki látni akarta a különös szerzetet

Alpit óvatosan levezették a kocsiról, ő közben érdeklődve lesett körbe-körbe. Viccesen mozgatta a pofiját, mintha csak véleményezné, amit lát. „Mondanom sem kell, nem kis feltűnést keltett! Odacsődültek a környékről a gyerekek, mindenki látni akarta a különös szerzetet.

Aztán egyszer csak már idebent kérődzött - idézi fel különös kuncsaftjával történt találkozását Ákos, a kutyakozmetikus.

Fedezékbe, mert lő!

Alpi villámgyorsan és kíméletlenül bemutatkozott: olyat köpött a falra, hogy öröm volt nézni! „Gazdija szabadkozott, hiszen a köpködés az alpakák tipikus szokása, de innentől kezdve nagyon figyeltük a kicsikét. Alpi folyamatosan gyűjtötte a szájában a nyálat, és amikor láthatóan célozni készült, abbahagytuk kicsit a munkát és fedezék mögé bújtunk.” A köpködést leszámítva Alpi határozottan jól viselkedett, még a gazdája is csodálkozott, hogy nem rugdos. „Landolt néhány köpet a falon, szerencsére könnyen le lehetett törölni, és egyáltalán nem haragszom érte sőt! Alpi jöhet bármikor, igazán mókás volt vele dolgozni. A most lenyírt bundát pedig szívesen továbbadom, hátha valaki hasznát veszi…”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?