KEDVENC

Ezt a vonalat figyeld, azonnal kiderül, túlsúlyos-e a kutyád

A gazdik szeretik kényeztetni, jutalomfalatokkal teletömni kedvenceiket, de sajnos egyre többször előfordul, hogy túlsúlyos lesz az eb. Mutatjuk a legbiztosabb jeleket, amiből mi is tudhatjuk, bizony kissé kövér és egészségtelen a kutyánk.
címkék:

A kedvenceink gyakran túlsúlyosak lesznek, amit csak akkor veszünk észre, amikor elkezdődnek a panaszaik és felhívja a figyelmünket rá az állatorvos. Mivel rendszeresen simogatjuk, nézegetjük őket megmutatjuk most azokat a jeleket, amikkel  megfigyelhetjük, hogy normális-e a kutyánk súlya, vagy esetleg elhízott-e.

1.  Eltűntek a bordák

Húzd végig a kezedet a kutya oldalán úgy, hogy a hüvelykujjad a kutya hátán legyen. Ha ki tudod tapintani a bordákat, még rendben van a kutya súlya, ha már nem, akkor érdemes egy kis diétán gondolkodni.

2.  Már nincs homokóra formája

A hason fekvő kutya alakja, ha egészséges, homokórára hasonlít. A mellkas és a feneke között a hasnak mindenképpen keskenyebbnek kell lennie.

3.   Kiegyenesedett hasvonal

Figyeld meg a kutyádat álló helyzetben. A has aljának a csípő és farok felé felfelé kell húzódnia. Ha egyenes vagy lóg, a kutyád túlsúlyos.

4.   Nem tapintható a csípő

Tedd a kezedet az álló kutya csípőjére. Normál súly esetén, érezned kell a medence csontját.

Minden második eb érintett

Az elmúlt évek kutatásai alapján az állatorvosok megállapították, hogy a kedvtelésből tartott kutyák 54%-a elhízott. Rájuk ugyanolyan veszélyek leselkednek, mint az emberekre. Fogékonyabban lesznek ízületi bántalmakra, mozgásszervi betegségekre, szívelégtelenségre, de bármilyen más, a kövérséggel összefüggő betegségek is jelentkezhetnek náluk.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?