KEDVENC

Ez derült ki a két hete kóborló titokzatos kutyáról, miután sikerült befogni

Több állatvédő együttműködésének köszönhetően sikerült elfogni azt a titokzatos shar pei-t, ami december közepe óta rótta Buda utcáit. Mindenki elől menekült, nem lehetett sem étellel, sem szép szóval csalogatni. A keresésére Facebook-csoport alakult, és az állatvédők riadóláncon tájékoztatták egymást a hollétéről.
  • Szerző: Ripost

Az ijedtségen és a 12 napnyi nélkülözés nyomain kívül szerencsére nincs komolyabb baja annak a shar pei-nek, ami az elmúlt napokban megmozgatta a fővárosi állatvédőket.

A kutya december 15-ike óta barangol Budán, keresésére már Facebook-csoport is alakult, amelyről a is beszámolt. Az állatvédők riadóláncon tartották egymással a kapcsolatot, és követték az ebet, ami igen különösen viselkedett.

Fotó: Facebook

Az emberektől tartott, sem étel, sem jó szó nem csalogatta közelebb. Sőt: a saját életét is kockáztatta, többször majdnem az autók elé vetette magát, csakhogy követői elől meneküljön. Több tíz kilométert barangolt a budai hegyekben. Ma azonban megtört a jég, és végre sikerült elfogni őt.

Fotó: Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat

Az állatorvosnál kiderült: van benne chip és van is gazdája: 3 éves és Shabának hívják. A gazdi azonban az egyeztetés során kijelentette: nem tart igényt rá, úgyhogy az Ebremény Kutyavédő Egyesület gondozásába került.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?