KEDVENC

Állati sok bébibummot hozott 2019 a Nyíregyházi Állatparknak

Huszonhárom éves fennállásának legsikeresebb szezonját zárta 2019-ben a Nyíregyházi Állatpark, az idén csaknem 600 ezer látogatót fogadó sóstógyógyfürdői látványosságban mintegy kétszáz állatkölyök született.
  • Szerző: Ripost

Az ötezer állatot bemutató Nyíregyházi Állatpark az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója, amelyre a belföldi vendégek mellett egyre több külföldi turista is kíváncsi. Gajdos László igazgató az MTI-nek elmondta: ez az eredmény annak köszönhető, hogy a számos különleges épület és bemutató mellett kifejezettem látogatóbarát lett a park. Bevezették az online jegyvásárlást és a digitális állatparki térképet, amivel még a parkba érkezéssel előtt megtervezhető a harmincöt hektáros erdő pontos bejárása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A park legnagyobb vonzerejét természetesen továbbra is az állatok jelentik, a gyűjtemény pedig idén csaknem kétszáz állatkölyökkel gazdagodott. A „bébibumm” év elején a Grevy-zebra születésével kezdődött, nyáron pedig kispanda ikerpárnak örülhettek a szakemberek és a látogatók, de Rotchild-zsiráf, mandzsu daru fióka, vörös varik, zászlósfarkú gereza, vörös óriáskenguru, amerikai és európai bölények, Mishmi-takinok és a természetben már kipusztult vietnami szikaszarvas-szaporulat is többletmunkát adott a gondozóknak.

Ebben az évben Nyíregyházán rendezték meg a nemzetközi cápakonferenciát, melyen tizenhét ország ötvenhat tengerbiológusa és akvarista szakembere vett részt.
A különleges állatcserék sorában az igazgató a szumátrai tigrisek érkezését emelte ki. Szavai szerint ebből a fajból a szabad természetben alig pár száz állat él csupán, így nagyon fontos az állatkertben élő kisszámú egyed szaporítása. Ezért egy hármas állatcserével – amiben a nyíregyháziak mellett francia és lengyel állatkertek vettek részt – sikerült azt elérni, hogy most Nyíregyházán él egy genetikailag értékes szumátrai tigrispár, amelytől a remények szerint a közeljövőben utódok születhetnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?