KEDVENC

6 dolog, amit nem tudtál a hétköznapi tárgyaidról!

Ezzel a tudással menő lehetsz bárhol.
címkék:
  • Szerző: KAM

Vannak a hétköznapokban olyan dolgok, amelyek felett automatikusan átsiklunk és elfogadjuk, olyan, amilyen.

Például a sapkák bojtja. Pedig van oka annak, hogy létezik, de sosem gondolnánk, mi az. Most segítünk!

Az internetre került fel egy videó, amelyben hat olyan hétköznapi dologról rántják le a leplet, amelyek észrevétlenül lettek az életünk részei.

Hogy miért olyanok, amilyenek? Mi is eláruljuk.

1. A sapka bojtja

A 18. században tengerészek sapkáin bukkant fel először. A hajók belmagassága ugyanis nagyon kicsi. Így a fejeket védték vele az esetleges koppanásoktól.

2. Lyuk a nyalóka pálcikáján

Nem azért, hogy sípoljunk vele, és nem azért, hogy ne fulladjunk meg, ha lenyeljük. Amikor a nyalóka folyékony állapotban a pálcikára kerül, befolyik a lyukon is, így biztosan és szilárdan rajta is marad, azaz nem esik majd le.

3. Él a nadrágokon

A 19. században óriási tömbökbe pakolva hajóztatták a nadrágokat át a világon. Az út pedig hetekig, hónapokig is tarthatott. Kénytelenek voltak összehajtogatni őket, az élek így általában örökre benne maradtak. Ma már az elegáns viselet védjegye.

4. Színes négyzetek a fogkrémeken

Minden fogkrémes tubus végén láthatunk színes négyzeteket, esetleg csíkokat. A hiedelem szerint ezek azt jelzik, melyik mesterséges, természetes, káros, vagy sem. Az igazság viszont az, hogy a gyártósorokon ez alapján tudja a gép, merre menjenek tovább a tubusok és hol vágják le őket.

5. "Bugyizseb"

Egészségügyi okokból kerül a bugyik jelentős részébe egy apró zsebecske. Általában finom, puha anyagból. A tetejét általában azért nem varrják le, hogy kényelmesebb legyen a viselete.

6. Négyzet alakú felvarrás hátizsákon

A kirándulásokat teszi egyszerűbbé. Köteleket, karabinert, vagy akár a váltócipőt is rákötheted, és szabadon maradnak a kezeid.

Videó:

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?