ÚTISÚGÓ

Július 1-től Görögország újra vár?

Görögország jó eséllyel bízik abban, hogy július elsejével megnyithatja határait a turisták előtt, miután a járvány kezdetekor idejekorán lezárta azokat a beutazók előtt, majd sikeresen megfékezte a koronavírus terjedését az országon belül.
címkék:

A majd 11 millió lakosú Görögországban 2632 COVID-19 fertőzést regisztráltak, vagyis sokkal kevesebbet, mint más országokban, különösen, mint némely nyugat-európaiban.

Az országban 146 haláleset történt a vírus miatt, így az egy millió főre jutó halálozási arány 13,61 volt. A Forbes magazin szerint a turizmus Görögország GDP-jének 12% -át adja, a szállodák pedig a tervek szerint június 1-jével meg is nyitnak.

Fotó: https://stayclosetravelfar.com/

A görögök június közepén megkezdik kampányukat a turisták visszacsábításáért, és július 1-ig a turisztikai szolgáltatók fel is készülnek fogadásukra – mondta Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök a CNN-nek. Hozzátette: a repülőtereken COVID-19 teszteket végeznek majd, valamint a hőmérsékletet is ellenőrizni fogják a szállodákban és a helyi szolgáltatóknál.

Görögország gyorsan reagált a járvány kitörésének kezdetekor. Mitsotakis február 27-én törölte a karneválokat és fesztiválokat, március 10-én bezáratta az általános iskolákat, a főiskolákat és az egyetemeket, március 13-án pedig becsukatta az éttermeket és a kávézókat is.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?