ÉLETMÓDI

Jön a napsütés, de még nincs vége a télnek

A hosszú távú előrejelzések jövő hét péntektől erős lehűlés esélyét vetítik előre.
címkék:
  • Szerző:

 

A szombati hidegfrontnak köszönhetően a következő napokban visszatérnek a hajnali fagyok, ám a jövő hét első felében ismét napról napra egyre melegebb lesz, a hét közepére az éjszakák is enyhülni fognak. Sándor és József meleget hoznak zsákjukban, a szép napos időben újra megközelíthetjük a 20 fokot.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

A jelenlegi számítások alapján Benedek azonban már nem lesz ilyen kegyes. A kontinens nagy részét uraló anticiklon a Brit-Szigetek fölé húzódhat, utat nyitva ezzel az észak felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű levegőnek.

Már a hét első felében tovább melegszik a levegő, sok napsütésre számíthatunk a következő napokban – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma csak kevés fátyolfelhő zavarhatja a ragyogó márciusi napsütést. Eső kizárt. Reggel -2, délután +12 fok körül alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül, gyenge melegfronti hatás várható.

Kedden nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de északnyugaton is kicsi az esély záporra. 10-15°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szerdától péntekig sok napsütésre, kellemes tavaszi időre van kilátás, miközben tovább melegszik a levegő: pénteken már 15-20°C valószínű. A délies légmozgás csak néha élénkül meg.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?