ÉLETMÓDI

Irány az edzés – így kezdj bele felkészülten a sportba!

Ha ezekre odafigyelsz, imádni fogod a mozgást, és sikerélményed is lesz benne.
címkék:

A tavasz közeledtével egyre többen kezdünk tettvágyat érezni magunkban, hogy újra formába lendüljünk, karcsúbban és fittebben vágjunk neki az új évszaknak. Ehhez pedig meg is adja a kellő energiát a tudat, hogy hamarosan már a hátunk mögött tudhatjuk a szürke, szeles és hideg napokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Összegyűjtöttük, mire figyelj oda, ha hosszabb kihagyás után vagy akár teljesen kezdőként sportolni szeretnél.

Szakértői segítség

Tiszteletreméltó dolog, ha önállóan vágsz bele az edzésbe, mégis azt javasoljuk, hogy vegyél igénybe némi szakértői segítséget. Nem kell ehhez feltétlenül méregdrága személyi edző. Tökéletesen elegendő, ha csoportos órára iratkozol be, tanácsot kérsz a konditeremben segítséget nyújtó szakértőktől, illetve otthoni sportolás esetén olyan videókat választasz az edzéshez, melyet hiteles szakemberek állítottak össze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

??????? ??????? (@heatherlynk) által megosztott bejegyzés,

Kísérletezés

A mozgás nagyon egészséges, és rengeteg pozitív élettani hatása van. Az viszont legalább ennyire fontos, hogy élvezd. Ha örömmel csinálod, akkor nem fogod feladni, kitartóvá válsz, ráadásul hobbinak tudod tekinteni, ami feltölti tested mellett a lelked is. Ezért aztán kísérletezz bátran. Ne keseredj el, ha nem találod meg azonnal a hozzád passzoló mozgásfajtát. Az egyik embernek a futás okoz felüdülést, másnak a jóga, sokaknak pedig valamilyen táncos edzés, esetleg csapatsport. Próbáld ki magad minél több dologban, így könnyebb lesz választanod.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helen (@helen_lovemountains) által megosztott bejegyzés,

Félre a gátlásokkal!

Azért félnek sokan nyilvánosan megjelenni, edzőterembe menni vagy beiratkozni egy tanfolyamra, mert szégyellik testüket, kondíciójukat, korukat vagy képzelt ügyetlenségüket. Fontos tudnod, hogy edzés közben szinte senki nem foglalkozik azzal, hogy mit csinál mellette a másik. Sokkal inkább koncentrál mindenki saját magára. Ezért aztán nem kell tartanod kritikus pillantásoktól. Ne feledd azt sem, hogy mindenki elkezdte valahol. Senki nem született tökéletes izmokkal, mindenkinek bele kellett tanulnia és rázódnia a maga által választott edzésfajtába, így nincs semmi ciki abban, ha az elején még nem megy minden profin. És különben is: nem az a ciki, hogy próbálkozol! Sőt ez inkább nagyon is becsülendő, és joggal lehetsz büszke rá!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yoga (@yoga) által megosztott bejegyzés,

Figyelni a határokra

Egy jó edzés során elfáradsz, kilépsz a komfortzónádból és érzed, hogy valóban munkára fogtad a tested. Egy jó edzés viszont óvatos is egyúttal, és sosem jár éles fájdalommal vagy nagy kellemetlenséggel! Figyelj ezért a szervezeted jelzéseire, törekedj a fokozatosságra, és sose hagyd ki sem a bemelegítést, sem pedig a nyújtást. Így tudod valóban élménnyé tenni hosszú távon is a sportolást.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?