ÉLETMÓDI

Ezt a rejtvényt csak azok tudják megoldani, akiknek 140 feletti az IQ-juk

Tedd magad próbára, te rájössz a megfejtésre?
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tedd próbára magad! Ebből a különleges IQ-tesztből pillanatok alatt kiderül, hogy eléri-e az intelligenciahányadosod a 140-et.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A feladat

Egy fiatal nyomozó, Smith furcsa bűnügyre bukkant. A rejtély 5 férfi körül bonyolódik, akik mind ismerték egymást. Egyiküket lelövik. A dokumentumok azonban nem tartalmazzák az áldozat és a gyilkos nevét.

Smith behatóan tanulmányozta a rendelkezésére álló adatokat, és néhány apró részletnek köszönhetően rájött, ki a gyilkos és ki az áldozat. Te is képes vagy erre?

John

John amatőr teniszező. A bűntényt követő napon egy versenyre ment, ahol egy olyan ember ellen játszott, akinek nem volt köze a tragédiához.

Jack

Jack egy évvel a gyilkosság előtt költözött a városba. Egy apró szigeten nőtt fel, ahol a helyiek többsége halászattal foglalkozik. Jack álma ezért nem meglepő módon az, hogy vehessen egy halászhajót.

Steve

Steve modellként dolgozik és rajong önmagáért. Néhány nappal a gyilkosság előtt beleegyezett, hogy Bill teljes alakos képet fessen róla.

Bill

Bill híres portréfestő. Azt mondta, kb. egy hét alatt szeretné elkészíteni Steve portréját.

Alex

A gyilkosság után közvetlenül Alex az Antarktiszra utazott egy expedíció keretében, hogy a vízi élővilágot tanulmányozza. Jelenleg is a Déli-sarkon van, 20 másik tudóssal egyetemben.

A bűntény résztvevőiről ennyit tudunk. Ezenkívül a detektív a következő fontos megjegyzéseket írta az aktákhoz:

  • egy héttel a gyilkosság előtt az elkövető eltörte a lábát
  • Steve és Alex 6 hónappal a bűntény előtt barátkoztak össze
  • Alex és a gyilkos gyerekkoruk óta ismerték egymást, két szomszédos házban nőttek fel egy nagyvárosban.

Nos, szerinted ki a gyilkos?

Ha nem akarod tovább törni a fejed, mutatjuk a megoldást.

A helyes válasz: Bill, a festő lőtte le a halász Jacket.

Hogyan jutott a nyomozó erre a következtetésre?

Mivel John a gyilkosság másnapján teniszmeccset vívott, nem lehetett ő az emberünk, hiszen a gyilkos a bűncselekmény előtt egy héttel eltörte a lábát.

Alexet is kizárhatjuk, mert gyerekkorában ő és a gyilkos szomszédos házakban éltek.

Steve pedig azért ártatlan, mert csak 6 hónappal a tragédia előtt találkozott Alex-szel, és mint köztudott, Alex és a rosszfiú gyerekkoruk óta ismerték egymást.

Tehát Jack és Bill maradt. Igen ám, csakhogy a feljegyzés szerint a gyilkos egy nagyvárosban nőtt fel Alexszel, Jack azonban egy kis szigeten élt.

Maradt Bill, akinek kutya baja, hiszen a gyilkosság után is a festményen dolgozott. Szóval, őt kell rács mögé tenni.

És hogy ki az áldozat? Jack-en kívül mindenkiről tudjuk, hogy mit csinált a bűntényt követő napokban (teniszmeccs, Antarktisz, festés, pózolás), így sanszos, hogy ő halt meg.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?