ÉLETMÓDI

Ínycsiklandó, sajtos falatok ropogós baconkéregben: Szénhidrát STOP!

Egyszerre lágy és roppanós, szaftos és pikáns! Igazi csemege, ha csak bekapnál valamit! Azt is megmutatjuk, hogy lesz diétás.
  • Szerző: FÁB

Igazi csemege ez a sós finomság: egyszerre adja a ropogós falatok élvezetét és a lágy, puha sajt élményét. A jó hírünk az, hogy pofonegyszerű elkészíteni. A még jobb hírünk pedig nem más, mint hogy két alternatívát is kínálunk a receptre: egyet a tésztaimádóknak, egyet pedig mindazoknak, akik ügyelnek a glikémiás indexükre, és igyekeznek csökkenteni étrendjükben a szénhidrátot!

Hozzávalók

  • 12-14 szelet bacon
  • 150 gramm kagylótészta VAGY 3 nagy édesburgonya
  • 150 gramm trappista sajt reszelve
  • 1/4 csésze tej
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze cheddar sajt reszelve
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • só és bors az ízesítéshez

Elkészítés

Béleld ki a muffinsütőt a baconszeletekkel. A szeleteket a formák belsejébe, a perem mentén illeszd.

Ha az ételt tésztával készíted, akkor a tésztát 6-7 percig főzd. Ha édesburgonyával készíted, akkor gyaluld le a megtisztított burgonyát, majd forrázd le.

Öntsd le a tésztáról vagy burgonyáról a vizet, add hozzá a tejet, a vajat, a fokhagymát, a trappista és cheddar sajtokat. Sóval és borssal ízesítsd.

Oszd szét az egészet annyi részre, amennyi muffinformát készülsz megtölteni, és halmozd a baconszeletekkel bélelt formába. Tetejét hintsd meg parmezánnal.

Előmelegített sütőben, 15 percig süsd össze az ízeket. Ennyi idő alatt ropogósra sül a bacon, a sajt pedig krémesen olvad szét.

Amennyiben tésztával készítetted az ételt, úgy a falatokat akár kézzel, nassként is fogyaszthatod. Ha az édesburgonyát választottad, akkor a töltelék lágyabb és krémesebb lesz, ezért érdemes hozzá villát választanod.

Ízesítésként és díszítésként friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is megszórhatod az elkészült finomságokat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?