ÉLETMÓDI

Ikonikus épület lesz a Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza építése újabb mérföldkőhöz érkezett.
  • Szerző: RIPOST

Izgalmas feladat, hogy az egyik legszebb európai város, Budapest formálódó új arculatának meghatározó eleme, sőt

talán egyik ikonikus épülete lehet majd a Magyar Zene Háza

– mondta a világ leginnovatívabb építészének választott Sou Fujimoto. Világszerte alkotok, de jelenlegi munkáim közül a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza az egyik legnagyobb kihívás, mert a természettel harmóniában építhetek – mondta a világhírű japán építész.

Sou Fujiomoto az új zenei ismeretterjesztő központ épületének tervezésekor a természetből és a zenéből egyaránt merített.

Az intézmény hármas funkcióját – kiállítások, koncertek és oktatási programok az építészetben is jól el lehet választani: míg a koncert- és az előadóterem, valamint a szabadtéri színpad a park szintjén lesznek, addig a kiállítóterek a gyökerek – azaz a földalatti szinten –, az oktatási helyiségek pedig a lombkorona szintjén, vagyis az emeleten kapnak helyet.

A várhatóan 2021 végén megnyíló épület nemcsak a természetes és az épített környezet közötti egyensúlyt és harmóniát hivatott bemutatni, hanem azt is üzeni:

a zene mindenki számára elérhető. 

Sou Fujimoto azért érkezett Budapestre, hogy az épület design-ját érintő kérdésekben döntsön, a Magyar Zene Háza építése ugyanis újabb mérföldkőhöz érkezett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?