ÉLETMÓDI

Így készíts szuper minitavat a kertedbe vagy akár a teraszodra is!

Igen, ehhez a megoldáshoz még kert sem szükséges, mégis csodálatos!
  • Szerző: Ripost

Egy apró tavacska egyáltalán nem olyan bonyolult és drága mulatság, mint ahogyan gondolnánk, és van egy hírünk, ami még ennél is jobb: ha kerted nincs, csak erkélyed, akkor sem kell lemondanod erről a látványról!

1. Szerezz be egy nagyobb, fából készült dézsát, vagy kifejezetten kőből készült változatot is vásárolhatsz erre a célra. Ha az utóbbit választod, akkor a neten már olyan verziót is találhatsz, amely szivattyúval is el van látva. Ára nagyjából 25 ezer forint körül mozog. Dézsatavakat és terasztavakat fából és kőből is egyaránt szép számmal találsz az internetes webáruházakban is.

2. Olyan helyet válassz a tavadnak, mely napfényt és árnyékot egyaránt kap!

3. Töltsd fel vízzel a legalább 50 cm mély és legalább 80 cm átmérőjű dézsát úgy, hogy a víz majdnem a pereméig érjen.

4. Ha szeretnél vízjátékot, vagy kellemes világítást, akkor helyezd el az ehhez szükséges eszközöket a dézsában, mielőtt a további díszítéshez fogsz! Feltétlenül olyan helyen vásárolj, mely ehhez tanácsot is tud adni számodra, és biztonságos eszközöket nyújt ahhoz, hogy a vízben megfelelő módon tudjanak a berendezések üzemelni - de ezektől az eszközöktől nyugodtan el is tekinthetsz, hiszen a tavacskád még enélkül is csodálatos látványt fog tudni nyújtani.

5. A tó alján helyezz el nagyobb köveket és apróbb kavicsokat, majd következhet a növények telepítése.

6. A növények vásárlásakor mindenképpen érdemes jelezni az eladónak, hogy milyen mélységű dézsába kerül majd a növény, hiszen egyes típusoknak más-más igénye lehet. Többnyire megfelelő választás és gyönyörű látványt nyújt például a törpe tündérrózsa, a szibériai nőszirom, a sellővirág.

7. A megfelelő vízminőség érdekében válassz olyan növényeket is, melyek tisztítják a tavacskádat. Ilyen például a vízitorma és a különböző úszónövények.

8. Kis tavadban kisebb aranyhalakat is tarthatsz, nyugodtan telepíts néhányat a növények közé, hogy még nagyszerűbb legyen a harmónia és a látvány.

És ezeket olvastad már?