ÉLETMÓDI

Igazi zsírgyilkos ez a forró, isteni leves! Imádni fogod, ha megkóstolod

Ki ne hagyd a szezon legfinomabb krémlevesét! Átmelegít, fogyaszt és fenségesen finom!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mi lehet tökéletesebb étel egy hideg, téli napon, mint egy tányér finom, zamatos és forró leves? Ha pedig még arra is képes ez a leves, hogy elősegítse a fogyásod, akkor az tényleg igazi kincs! Receptünkben nagy szerepet kap a sárgarépa és a gyömbér. Az összetevők magas C-vitamin- és mangántartalma serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert, ezen felül kiválóan méregtelenít is. A csicsóka pedig, mely szintén a hozzávalók közt szerepel, kevés szénhidrát mellett is tartalmassá teszi az ételt, inulin-tartalmának köszönhetően pedig kellemes, édeskés ízt ad.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál préselt fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2 sárgarépa apróra vágva
  • 3 csicsóka  apróra vágva
  • 6 csésze zöldség- vagy húsleves alaplé
  • 1/4 csésze fenyőmag
  • 1 1/3 csésze alacsony zsírtartalmú natúr, görög joghurt
  • 1 teáskanál édesítő
  • 1 teáskanál darált friss kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors

Így készítsd el:

1. Pirítsd át olajon a hagymát, szórd meg kevés sóval is, és kevergetés közben várd meg, amíg szépen megkaramellizálódik.

2. Add a hagymához a fokhagymát és a gyömbért és kevergesd a serpenyőben további 2 percig vigyázva, hogy meg ne égjen.

Dobd a serpenyőbe a répát, a csicsókát, öntsd hozzá a húslevest is, takard le fedővel, és várd, míg puhára párolódnak a zöldségek.

Egy másik serpenyőben ezalatt pirítsd át a fenyőmagot, majd tedd félre.

Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, az édesítőt, a kakukkfüvet és a borsot.

A serpenyőből a répás-gyömbéres levet és zöldségeket robotgéppel dolgozd el pépesre.

Tálald a finomságot fenyőmaggal megszórva, egy kanállal pedig tegyél a tetejére a joghurtos krémből is, hogy még tovább ízesítse.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?